autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2014

Ingrediente
4 pulpe pui, 4 aripioare, 500 g ciuperci, 1-2 lămîi, 1 caciulie usturoi, 300 ml vin alb, 1 lingura condimente pentru pui Kotany, 2-3 linguri sos de soia, 4-5 cepe verzi, ardei rosu, 50 g cascaval afumat, patrunjel verde, 1 lingura untura, piper negru Kotany, 1/2 lingurita chilli Kotany

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.



Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lămîie , ceapa si usturoiul taiate.



Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate. Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam. Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.



Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.



Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.



In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu. Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.



Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele. Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza, amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.



Pofta mare sa aveti !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/03/aripioare-si-pulpe-de-pui-pe-pat-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare si pulpe de pui pe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci

Carnea de vita taiata bucati se pregateste sote la cuptor, in vas Jena (putina apa, putin ulei de

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

SNITEL PANE DE PORC CU LEGUME SI CARTOFI

Muschiul de porc se portioneaza in 8 transe egale ( cate 2 transe la o portie ), se bate bine cu

10 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 4 aripioare
  • 500 g ciuperci
  • 1-2 lămîi
  • 1 caciulie usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 1 lingura condimente pentru pui Kotany
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 4-5 cepe verzi
  • ardei rosu
  • 50 g cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura untura
  • piper negru Kotany
  • 1/2 lingurita chilli Kotany

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ostropel din aripioare de pui