autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Arrufadas ( Chifle de casã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
25 gr. drojdie proaspãtã, 150 ml. lapte cãldut, 500 gr. fãinã, 100 gr. unt, sare, 3 ouã, 70 gr. zahãr

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.
Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.
2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.
Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.
3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.
Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.
4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.
Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Arrufadas ( Chifle de casã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Crutoane de paine

Crutoane de paine

Pentru ca a mai ramas cam jumatate de paine mai veche, am zis sa nu o arunc, ci sa o folosesc asa

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele cu gem

Placintele cu gem

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute

72 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    Din Alentejo am simtit mirosul acestor chifle!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Ce frumoase chifle !!!! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Hmmm...ce bine arata...si ce bune ar fi la micul dejun....yami yamii..:)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. fãinã
  • 100 gr. unt
  • sare
  • 3 ouã
  • 70 gr. zahãr

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihai (Chef de cuisine)

Din Alentejo am simtit mirosul acestor chifle!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice