autor:

Piri Piri e Canela

» » Aluaturi si Foietaje

Arrufadas ( Chifle de casã)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 11 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 11 martie 2011

Ingrediente
25 gr. drojdie proaspãtã, 150 ml. lapte cãldut, 500 gr. fãinã, 100 gr. unt, sare, 3 ouã, 70 gr. zahãr

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.
Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.
2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.
Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.
3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.
Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.
4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.
Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Arrufadas ( Chifle de casã)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
mucenici moldovenesti

mucenici moldovenesti

La masina de paine, puneti ingredientele in cuva, in urmatoarea ordine: lapte, apa, unt (pe care

4 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    Din Alentejo am simtit mirosul acestor chifle!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Ce frumoase chifle !!!! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 martie 2011

    Hmmm...ce bine arata...si ce bune ar fi la micul dejun....yami yamii..:)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. fãinã
  • 100 gr. unt
  • sare
  • 3 ouã
  • 70 gr. zahãr

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihai (Chef de cuisine)

Din Alentejo am simtit mirosul acestor chifle!*****

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati