autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Salate

Baba Ghanoush

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
2 vinete de marime medie,coapte, curatate si tocate, 2 catei de usturoi,pisati, 2 linguri tahina(pasta de susan), 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin, sucul de la o lamiie, putina boia iute (optional), patrunjel tocat(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza.
Se da la rece pina cind e gata de servit.
Se serveste in platou cu boia si patrunjel deasupra ,cu piine pita (\"libaneza\"i se spune in Romania)taiata in triunghiuri si prajita usor.
Se serveste si ca salata

In varianta libaneza se folosesc 2 linguri iaurt si se omite ceapa
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanoush" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Baba ghanoush

Baba ghanoush

Coaceţi vinetele până când coaja s-a înnegrit şi miezul s-a înmuiat. Introduceţi vinetele

3 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

  • 9 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte aromata!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Merita sa o incercati, eu am incercat-o, e un deliciu!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Îmi plac mâncărurile libaneze!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      FOARTE BUNA!

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Interesanta reteta, desi cred ca mi-ar place mai mult varianta libaneza cu iaurt si fara ceapa. Oricum o sa incerc si eu retata numai sa gasesc pasta de susan. Am salvat-o.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte interesanta reteta. Sper sa gasesc pasta de susan. Ma tentayza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Interesanta reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Gabi, este interesanta varianta ta de salata ! Am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete de marime medie,coapte
  • curatate si tocate
  • 2 catei de usturoi,pisati
  • 2 linguri tahina(pasta de susan)
  • 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin
  • sucul de la o lamiie
  • putina boia iute (optional)
  • patrunjel tocat(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
cartofi la cuptor cu salata