autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Salate

Baba Ghanoush

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
2 vinete de marime medie,coapte, curatate si tocate, 2 catei de usturoi,, 2 linguri tahina(pasta de susan), 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin, sucul de la o lamiie, putina boia iute (optional), patrunjel tocat(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza.
Se da la rece pina cind e gata de servit.
Se serveste in platou cu boia si patrunjel deasupra ,cu piine pita (\"libaneza\"i se spune in Romania)taiata in triunghiuri si prajita usor.
Se serveste si ca salata

In varianta libaneza se folosesc 2 linguri iaurt si se omite ceapa
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba Ghanoush" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Baba ghanoush

Baba ghanoush

Coaceţi vinetele până când coaja s-a înnegrit şi miezul s-a înmuiat. Introduceţi vinetele

3 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cantitatile le hotaraste fiecare, unuia ii place cu mai multe acrituri, altuia mai dulce etc. Desi

43 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Foarte aromata!

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Merita sa o incercati, eu am incercat-o, e un deliciu!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Îmi plac mâncărurile libaneze!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      FOARTE BUNA!

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Interesanta reteta, desi cred ca mi-ar place mai mult varianta libaneza cu iaurt si fara ceapa. Oricum o sa incerc si eu retata numai sa gasesc pasta de susan. Am salvat-o.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte interesanta reteta. Sper sa gasesc pasta de susan. Ma tentayza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Interesanta reteta.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Gabi, este interesanta varianta ta de salata ! Am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete de marime medie,coapte
  • curatate si tocate
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri tahina(pasta de susan)
  • 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin
  • sucul de la o lamiie
  • putina boia iute (optional)
  • patrunjel tocat(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata Tzatziki