Baba Ghanoush

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete de marime medie,coapte, curatate si tocate
  • 2 catei de usturoi,pisati
  • 2 linguri tahina(pasta de susan)
  • 1/4 ceasca ceapa tocata foarte fin
  • sucul de la o lamiie
  • putina boia iute (optional)
  • patrunjel tocat(optional)

Mod de preparare

In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza.

Se da la rece pina cind e gata de servit.

Se serveste in platou cu boia si patrunjel deasupra ,cu piine pita (\"libaneza\"i se spune in Romania)taiata in triunghiuri si prajita usor.

Se serveste si ca salata

In varianta libaneza se folosesc 2 linguri iaurt si se omite ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor