autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pachet foi de placinta, 400 g de miez de nuca, 100g unt topit, 1 baton vanilie sau zahar vanilat 3 plicuri, 400 ml apa, 150 g miere, 250 g zahar, 2 lingurite de praf de scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

58 voturi

Mod de preparare

Se macina nucile in masina de tocat;

Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti.

Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;
Se pune prima parte din amestecul de nuci si scortisoara peste foi.

Se contiua cu urmatoarele 3 foi care se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand unt topit peste foi.Se continua pana la terminarea foilor si a nucilor.Ultimul strat de foi se unge bine cu unt.Apoi se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale,sau dupa preferinta.
Dupa portionare, se pune tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30 minute;
Se verifica daca s-a rumenit apoi se scoate.
In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul.
Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot. Se stinge apoi focul si se adauga vanilia.
Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform si se mai lasa la cuptor pana se absoarbe siropul.
Se serveste rece.Iar cine prefera poate adauga nuca de cocos sau fistic maruntit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

14 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentin Enica , 27 ianuarie 2015

    MIAMII

  • Fara foto

    Daniela Simion , 09 mai 2014

    as vrea sa incerc si eu reteta

  • Fara foto

    Doru Cimpoeru , 18 februarie 2014

    aferim!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      Imi place mult sa pregatesc baclava,siropul il fac mai putin dulce dar cand servesc prajitura o ornez cu frisca si ciocolaneagra rasa .

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      O bunatate . Am facut si eu si a fost o minunatie. Eu am prajit putin nucile inainte de a le macina si am amestecat si cu migdale prajite si macinate . Iti lingi degetele .

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Aaaaaa ok acum da am inteles mersii :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Arata splendid!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Waw ce bunatate! Nu am facut niciodata si imi placee!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Alice85,sunt 12 foi in total.Baza e formata din 3 foi,apoi nuca,alte 3 foi,iar nuca,iar 3 foi ,iar nuca si la sfarsit inca 3 foi.Sper ca acum ai inteles.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Silvioara, foarte buna baclava! Ce pofta mi-ai facut!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      nota 10 esti tare ai un vot de la mine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Hmm,ce bine arata...Imi plac tare mult baclavalele si sarailiile cu multa nuca si fistic...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      ARATA DELICIOS ,dar nu inteleg(Se impart foile in patru parti.Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie; Se contiua cu urmatoarele 3 foi care se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior. Se pune foaie de foaie, adaugand unt topit peste foi.)CITE FOI SUNT IN TOTAL?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

58 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g de miez de nuca
  • 100g unt topit
  • 1 baton vanilie sau zahar vanilat 3 plicuri
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 250 g zahar
  • 2 lingurite de praf de scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place mult sa pregatesc baclava,siropul il fac mai putin dulce dar cand servesc prajitura o ornez cu frisca si ciocolaneagra rasa .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tortelli di ricotta