Baclava dietetica

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.miez nuca
  • 500 gr.pesmet
  • 4 linguri ulei
  • 500ml sirop de fructe

Mod de preparare

Miezul de nuca se mixeaza ,apoi se amesteca cu 5 linguri cu varf de pesmet.

Se unge o tava cu ulei apoi se tapeteaza cu un strat de pesmet.Se aduaga miezul de nuca apoi se acopera cu restul de pesmet.Se introduce tava la cuptor la temperatura de 150 gr.celsius pentru aproximativ 20 de minute sau,pana cand pesmetul de deasupra capata o tenta aurie. Neavand apa in compozitie,prajitura se coace extrem de repede.trebuie supravegheata in permanenta pentru a nu se arde.Putem folosi orice fel de sirop nefiert de fructe pe care l-am pregatit din timp.Daca nu avem la indemana un astfel de sirop,putem folosi orice alt fel de sirop .Se scoate baclavaua din cuptor,apoi se insiropeaza cu siropul rece.se lasa sa se raceasca apoi se poate servi.Baclavaua este mult mai gustoasa servita a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise