autor:

Gustos_Ro

» » , Aperitive, Aperitive

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya, 4 linguri de untura de porc sau ulei,, 4 oua,, 1,5 l de lapte acru cu smantana,, 300 g de carnat de porc de casa,, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi. Cand incepe sa fiarba se adauga treptat malaiul si se amesteca in continuare sa nu se prinda de fundul oalei. Se continua pana faina este bine fiarta.


Mod de servire


Se poate servi cu lapte acru sau cu muraturi, ca sa taie greata.


Secretul Bucatarului


Faina de porumb alb se gaseste mult mai greu decat faina de porumb galben dar este considerata mult mai gustoasa. In cadrul retetei de balmos poate fi inlocuita cu malai Gold Maya pentru un gust la fel de bun.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche din Crisana “Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Snitele din soia

Snitele din soia

Intr-o cratita se pune apa pana la jumatate la fiert cu un cub delikat. Cand incepe sa clocoteasca

3 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu oua
OMLETA PUFOASA

OMLETA PUFOASA

Ouale se bat bine cu condimentele.Se adauga putina ceapa tocata fin,mararul tocat f fin,branza sfaramata,carnea

34 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Hotea Sinziana , 07 aprilie 2016

    IN MARAMURES SE FACE ALFEL DAR FOARTE GUSTOS 1kg FAINA MALAI 2 LITRI ZER 1/2 L SMINTINA 250G UNT 1/2 L SPUMA DE PE LAPTE 1 LINGURITA SARE

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 05 septembrie 2014

    e foarte gustos

  • Fara foto

    Mariana Obreja , 20 august 2014

    Se fierbe ouale si zmantana cu apa odata .SAU se pune la sfarsit .Multumesc anticipat

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual... In Bucovina se face asa ???

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 25 iulie 2014

      La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual...

    • Fara foto

      Anica Midvighi , 19 iunie 2014

      balmos se face si cu zar iar ouale se pun la urma si fara cirnati

    • Fara foto

      Anisoara Bobes , 17 iunie 2014

      E DELICIOS...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya
  • 4 linguri de untura de porc sau ulei,
  • 4 oua,
  • 1,5 l de lapte acru cu smantana,
  • 300 g de carnat de porc de casa,
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual... In Bucovina se face asa ???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua umplute