autor:

Gustos_Ro

» » , Aperitive, Aperitive

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2014

Ingrediente
1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya, 4 linguri de untura de porc sau ulei,, 4 oua,, 1,5 l de lapte acru cu smantana,, 300 g de carnat de porc de casa,, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi. Cand incepe sa fiarba se adauga treptat malaiul si se amesteca in continuare sa nu se prinda de fundul oalei. Se continua pana faina este bine fiarta.


Mod de servire


Se poate servi cu lapte acru sau cu muraturi, ca sa taie greata.


Secretul Bucatarului


Faina de porumb alb se gaseste mult mai greu decat faina de porumb galben dar este considerata mult mai gustoasa. In cadrul retetei de balmos poate fi inlocuita cu malai Gold Maya pentru un gust la fel de bun.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche din Crisana “Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa” este folosita in satele din Muntii Padurea Craiului, judetul Bihor. Reteta din Crisana a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu legume si jambon

Omleta cu legume si jambon

Reteta este pentru doua portii.Cartoful se curata si se fierbe in apa cu un praf de sare cca 15 min.Ardeiul

26 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Aperitiv ornamental  2

Aperitiv ornamental 2

Mod de preparare: Se feliaza salmul(de care doriti)se taie rosile in forma de floare se taie si cascavalul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Hotea Sinziana , 07 aprilie 2016

    IN MARAMURES SE FACE ALFEL DAR FOARTE GUSTOS 1kg FAINA MALAI 2 LITRI ZER 1/2 L SMINTINA 250G UNT 1/2 L SPUMA DE PE LAPTE 1 LINGURITA SARE

  • Lucia Gheorghe , 05 septembrie 2014

    e foarte gustos

  • Mariana Obreja , 20 august 2014

    Se fierbe ouale si zmantana cu apa odata .SAU se pune la sfarsit .Multumesc anticipat

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual... In Bucovina se face asa ???

    • Toncean Sidonia , 25 iulie 2014

      La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual...

    • Anica Midvighi , 19 iunie 2014

      balmos se face si cu zar iar ouale se pun la urma si fara cirnati

    • Anisoara Bobes , 17 iunie 2014

      E DELICIOS...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina de porumb alb sau malai Gold Maya
  • 4 linguri de untura de porc sau ulei,
  • 4 oua,
  • 1,5 l de lapte acru cu smantana,
  • 300 g de carnat de porc de casa,
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

La noi, balmosul se face cu jintitza de oaie.....! Nu are oua si carnatul, se frige, eventual... In Bucovina se face asa ???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute cu avocado