BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Bame cu carne de vita:
  • -bame proaspete/conserva - 800 g/500 g
  • -carne de vita - 800 g
  • -suc de rosii proaspete/conserva - 500 ml/350 g
  • -2 cepe mijlocii
  • -6 catei de usturoi+2-3 linguri ulei pentru prajit
  • -150 ml ulei de masline
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -2 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -zeama de la carne 800 ml
  • -sare si piper dupa gust
  • -6-8 boabe de piper negru
  • -5-6 bucati de cardamom
  • -2-3 foi de dafin
  • -2 linguri de faina
  • Garnitura de orez basmati:
  • -orez basmati 400 gr
  • -1 lingura vegeta sau mirodenia
  • -o lingurita cardamom macinat
  • -sare dupa gust(trebuie tinut cont ca vegeta sau mirodenia contine o cantitate considerabila de sare)
  • -apa
  • -50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se

spala, se oparesc, se decojesc si se dau prin blender. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele.

Bamele se curata de codita avand grija sa nu se ajunga in partea deschisa .Daca curatarea a fost facuta

corect nu va mai iesi din ele mucilagiu,deci nu va mai fi nevoie sa se opareasca in apa cu otet pentru a

scapa de mucilagiu,care este neplacut unora. Pasta de tomate se dilueaza in zeama de carne. Carnea si

ceapa se inabusesc in jumatate din cantitatea de ulei ,apoi se adauga apa, sarea, piperul boabe, foile de

dafin si cardamomul. Se fierbe aproximativ 10min in oala sub presiune.In alta oala se pune la calit a doua

ceapa taiata marunt in cantitatea de ulei ramasa, dupa care se adauga faina, pasta de tomate, sucul de rosii,

sarea , piperul, vegeta si se mai fierb 5 min,dupa care se adauga bamele, carnea si zeama de carne, care a

fost in prealabil strecurata. Se mai lasa inca 15 min sa fiarba la foc mai mic. Intre timp se prajeste

usturoiul si se toarna peste bame iar dupa 2-3 clocote se va stinge focul.

Mancarea de bame cu carne de vita se serveste calda, cu garnitura de orez si muraturi.

Mod de preparare a orezului basmati

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat timp de 10-15 min, dupa care se va strecura si cali in

uleiul de masline, adaugandu-se, sare, vegeta si cardamom. Cantitatea de apa necesara,este aceeasi cat si

cantitatea de orez inmuiata. Se fierbe cateva clocote la foc mai mare dupa care se va da la foc mic timp de

10-15 min, dupa care se poate servi cu mancarea de bame cu carne de vita.

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise