autor:

tania

» » Mancaruri cu carne

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 07 septembrie 2015

Ingrediente
Ingrediente :, , Bame cu carne de vita:, -bame proaspete/conserva - 800 g/500 g, -carne de vita - 800 g, -suc de rosii proaspete/conserva - 500 ml/350 g, -2 cepe mijlocii, -6 catei de usturoi+2-3 linguri ulei pentru prajit, -150 ml ulei de masline, -2 linguri pasta de tomate, -2 linguri de vegeta sau mirodenia, -zeama de la carne 800 ml, -sare si piper dupa gust, -6-8 boabe de piper negru, -5-6 bucati de cardamom, -2-3 foi de dafin, -2 linguri de faina, , Garnitura de orez basmati:, -orez basmati 400 gr, -1 lingura vegeta sau mirodenia, -o lingurita cardamom macinat, -sare dupa gust(trebuie tinut cont ca vegeta sau mirodenia contine o cantitate considerabila de sare), -apa, -50 ml ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se

spala, se oparesc, se decojesc si se dau prin blender. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele.

Bamele se curata de codita avand grija sa nu se ajunga in partea deschisa .Daca curatarea a fost facuta

corect nu va mai iesi din ele mucilagiu,deci nu va mai fi nevoie sa se opareasca in apa cu otet pentru a

scapa de mucilagiu,care este neplacut unora. Pasta de tomate se dilueaza in zeama de carne. Carnea si

ceapa se inabusesc in jumatate din cantitatea de ulei ,apoi se adauga apa, sarea, piperul boabe, foile de

dafin si cardamomul. Se fierbe aproximativ 10min in oala sub presiune.In alta oala se pune la calit a doua

ceapa taiata marunt in cantitatea de ulei ramasa, dupa care se adauga faina, pasta de tomate, sucul de rosii,

sarea , piperul, vegeta si se mai fierb 5 min,dupa care se adauga bamele, carnea si zeama de carne, care a

fost in prealabil strecurata. Se mai lasa inca 15 min sa fiarba la foc mai mic. Intre timp se prajeste

usturoiul si se toarna peste bame iar dupa 2-3 clocote se va stinge focul.
Mancarea de bame cu carne de vita se serveste calda, cu garnitura de orez si muraturi.

Mod de preparare a orezului basmati

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat timp de 10-15 min, dupa care se va strecura si cali in

uleiul de masline, adaugandu-se, sare, vegeta si cardamom. Cantitatea de apa necesara,este aceeasi cat si

cantitatea de orez inmuiata. Se fierbe cateva clocote la foc mai mare dupa care se va da la foc mic timp de

10-15 min, dupa care se poate servi cu mancarea de bame cu carne de vita.
Pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Cartofii se fiert in coaja de jumatate. Se curata si se tau rondele Trei oua se fierb si se tau

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne

Pilaf cu carne

Se curata ceapa si morcovul si se calesc in putin ulei.Intre timp tai costita apoi o adaug peste

4 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Bame cu carne de vita:
  • -bame proaspete/conserva - 800 g/500 g
  • -carne de vita - 800 g
  • -suc de rosii proaspete/conserva - 500 ml/350 g
  • -2 cepe mijlocii
  • -6 catei de usturoi+2-3 linguri ulei pentru prajit
  • -150 ml ulei de masline
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -2 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -zeama de la carne 800 ml
  • -sare si piper dupa gust
  • -6-8 boabe de piper negru
  • -5-6 bucati de cardamom
  • -2-3 foi de dafin
  • -2 linguri de faina
  • Garnitura de orez basmati:
  • -orez basmati 400 gr
  • -1 lingura vegeta sau mirodenia
  • -o lingurita cardamom macinat
  • -sare dupa gust(trebuie tinut cont ca vegeta sau mirodenia contine o cantitate considerabila de sare)
  • -apa
  • -50 ml ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
MELCI  CU CARNE TOCATA

MELCI CU CARNE TOCATA

Mod de preparare Din 2 pahare de faina, apa,iaurt, drojdie si zahar se face o maia care se lasa

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval

Compozitia de carne: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu oul si pesmetul. Punem sare, piper si boia dulce, dupa gust. Patrunjelul

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive cu carne
Tocanita cu galuste