autor:

DisturbinglyDelicious

» » Aperitive

Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
- 375g faina de porumb (malai), - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie), - cimbru proaspat, - busuioc proaspat, - rozmarin proaspat, - rosii uscate in ulei, - 5 linguri de parmezan ras, - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline), - 200 g gorgonzola, - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin.
Tocati si rosiile uscate (3 linguri ).
Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine.
Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati.
Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm )
Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.

Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Sursa retetei blogul www.disturbinglydelicious.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta sarata cu Philadelphia

Tarta sarata cu Philadelphia

1 )Am desfacut aluatul de tarte din hartia de ambalaj cu o jumatate de ora, inainte de prepararea

2 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Ardei gras umplut cu urda si cas

Ardei gras umplut cu urda si cas

Mod de preparare: se prepara o pasta din urda, cas, ceapa razuita, patrunjelul verde, piper, boia,

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Apetisant...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Arata super si cred ca au un gust grozav !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    ce bine suna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Tenteaza, sunt apatisante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 375g faina de porumb (malai)
  • - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)
  • - cimbru proaspat
  • - busuioc proaspat
  • - rozmarin proaspat
  • - rosii uscate in ulei
  • - 5 linguri de parmezan ras
  • - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)
  • - 200 g gorgonzola
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de DisturbinglyDelicious
Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Spalati cartofii bine, intepati-i cu o furculita si coaceti-i in cuptorul incins la 200° timp

21 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla

6 voturi    7 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza