Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Ingrediente

  • - 375g faina de porumb (malai)
  • - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)
  • - cimbru proaspat
  • - busuioc proaspat
  • - rozmarin proaspat
  • - rosii uscate in ulei
  • - 5 linguri de parmezan ras
  • - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)
  • - 200 g gorgonzola
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin.

Tocati si rosiile uscate (3 linguri ).

Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine.

Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati.

Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm )

Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.

Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Sursa retetei blogul www.disturbinglydelicious.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise