autor:

DisturbinglyDelicious

» » Aperitive

Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: DisturbinglyDelicious (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
- 375g faina de porumb (malai), - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie), - cimbru proaspat, - busuioc proaspat, - rozmarin proaspat, - rosii uscate in ulei, - 5 linguri de parmezan ras, - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline), - 200 g gorgonzola, - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin.
Tocati si rosiile uscate (3 linguri ).
Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine.
Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati.
Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm )
Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.

Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Sursa retetei blogul www.disturbinglydelicious.blogspot.com
Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin. Tocati si rosiile uscate (3 lingu
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Apetisant...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Arata super si cred ca au un gust grozav !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    ce bine suna!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Tenteaza, sunt apatisante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 375g faina de porumb (malai)
  • - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)
  • - cimbru proaspat
  • - busuioc proaspat
  • - rozmarin proaspat
  • - rosii uscate in ulei
  • - 5 linguri de parmezan ras
  • - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)
  • - 200 g gorgonzola
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de DisturbinglyDelicious
Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Cartofi copti cu branza si ierburi aromatice

Spalati cartofii bine, intepati-i cu o furculita si coaceti-i in cuptorul incins la 200° timp

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla

6 voturi    7 comentarii
5h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Pogacele cu cascaval Pogacele cu cascaval

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Scufite cu branza si verdeata Scufite cu branza si verdeata

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa. Se pot consuma alaturi de alte aperitive intr-un cadru mai mult sau

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive