autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Bavareza cu capsune

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
200ml frisca lichida, 280g iaurt grecesc, 200g capsune, 160g zahar, 10g gelatina, , Pentru decor(sirop):, 100g capsune, 2linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45h

3 voturi

Mod de preparare

Se pun capsunele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,se amesteca si se lasa pana se topeste zaharul;dupa ce s-a racit putin,se paseaza bine,se incorporeaza gelatina hidratata 5 min.in apa rece, apoi iaurtul si frisca batuta.



Dupa omogenizare, se rastoarna intr-o forma pe care o are fiecare,si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu sirop si capsune taiate.



Pentru sirop, se paseaza fructele, se trec prin sita, rezultatul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharu,l iar dupa 5min se opreste focul.



Sfatul meu: pentru aceasta bavareza, este indicata o forma de tort cu peretii detasabili sau o forma de silicon, pentru ca se rastoarna mai usor, ruland marginile spre exterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam

29 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2015

    Multumesc,este intradevar usor de pregatit si foarte buna!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2015

    Foarte usor si gustos-felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

45h

3 voturi

Ingrediente

  • 200ml frisca lichida
  • 280g iaurt grecesc
  • 200g capsune
  • 160g zahar
  • 10g gelatina
  • Pentru decor(sirop):
  • 100g capsune
  • 2linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Multumesc,este intradevar usor de pregatit si foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu nuca sau stafide