autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Bavareza cu capsune

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2015

Ingrediente
200ml frisca lichida, 280g iaurt grecesc, 200g capsune, 160g zahar, 10g gelatina, , Pentru decor(sirop):, 100g capsune, 2linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45h

3 voturi

Mod de preparare

Se pun capsunele intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,se amesteca si se lasa pana se topeste zaharul;dupa ce s-a racit putin,se paseaza bine,se incorporeaza gelatina hidratata 5 min.in apa rece, apoi iaurtul si frisca batuta.



Dupa omogenizare, se rastoarna intr-o forma pe care o are fiecare,si se lasa la frigider pana a doua zi,cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu sirop si capsune taiate.



Pentru sirop, se paseaza fructele, se trec prin sita, rezultatul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharu,l iar dupa 5min se opreste focul.



Sfatul meu: pentru aceasta bavareza, este indicata o forma de tort cu peretii detasabili sau o forma de silicon, pentru ca se rastoarna mai usor, ruland marginile spre exterior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza cu capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Budinca delicioasa din paine veche

Budinca delicioasa din paine veche

Painea vine taiata felii taiem coaja deoparte si o taiem cuburi. Batem ouale cu zaharul bine pana

6 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2015

    Multumesc,este intradevar usor de pregatit si foarte buna!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 30 mai 2015

    Foarte usor si gustos-felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

45h

3 voturi

Ingrediente

  • 200ml frisca lichida
  • 280g iaurt grecesc
  • 200g capsune
  • 160g zahar
  • 10g gelatina
  • Pentru decor(sirop):
  • 100g capsune
  • 2linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Multumesc,este intradevar usor de pregatit si foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bomboane Rafaello