autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
Pt 1 pers:1bife(o bucata de carne de vaca sau vitel subtire sau mai inalta pt cine ii place in sange...)unt culinar 4-5 linguri,ulei de masline,3-4 ciuperci mari,1 stamp vin alb,vodka sau wiskey,piper,sare,rozmarin,cca.100 ml smantana,1 catel de usturoi, felie(i) de paine(mai tare,poate fi de ieri).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteaza cu sare si piper.Ciupercile taiate felii se calesc in 2-3 linguri unt culinar,se adauga vinul,se lasa sa scada,se condimenteaza cu sare si piper apoi se toarna smantana.Se lasa sa se ingroase..2)Carnea se frige in restul de unt.Se adauga putin alcool(vodka sau wiskey)se flambeaza.Se lasa la fript depinde cat va place de patruns...3)Painea se prajeste in putin ulei de masline cu usturoiul taiat feliute.Decorare:in farfuria de servit se aseaza painea,deasupra se toarna sosul de ciuperci,se presara rozmarin.Se aseaza carnea.Am servit cu cartofi prajiti.Reteta apartine unui sef de bucatarie francez din Romania,am vazut pe Euforia si mi sa parut bun si rapid de facut.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel in vin rosu

Friptura de miel in vin rosu

Spalam carnea de miel si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete de sange. Punem uleiul

29 voturi    11 comentarii
1h
Fripturi
Piept de pui in crusta de cascaval si mascarpone

Piept de pui in crusta de cascaval si mascarpone

Pieptul de pui se dezoseaza , apoi indepartam pielea dupa care taiem fiecare bucata de carne in

6 voturi    4 comentarii
59 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Hentiu , 09 februarie 2016

    Reteta asta-i pentru testarea perspicacitatii cititorului ? Oricum pare fff buna .

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Foarte aromata si interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Chiar interesanta.Si eu urmaresc emisiunea culinara de pe Euforia,ma inspir mereu de acolo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt 1 pers:1bife(o bucata de carne de vaca sau vitel subtire sau mai inalta pt cine ii place in sange...)unt culinar 4-5 linguri,ulei de masline,3-4 ciuperci mari,1 stamp vin alb,vodka sau wiskey,piper,sare,rozmarin,cca.100 ml smantana,1 catel de usturoi, felie(i) de paine(mai tare,poate fi de ieri).

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si interesanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschi de porc umplut la cuptor în sos de usturoi si cartofi dulci (Lombo assado no forno com batata doce)
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide