autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2010

Ingrediente
Pt 1 pers:1bife(o bucata de carne de vaca sau vitel subtire sau mai inalta pt cine ii place in sange...)unt culinar 4-5 linguri,ulei de masline,3-4 ciuperci mari,1 stamp vin alb,vodka sau wiskey,piper,sare,rozmarin,cca.100 ml smantana,1 catel de usturoi, felie(i) de paine(mai tare,poate fi de ieri).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteaza cu sare si piper.Ciupercile taiate felii se calesc in 2-3 linguri unt culinar,se adauga vinul,se lasa sa scada,se condimenteaza cu sare si piper apoi se toarna smantana.Se lasa sa se ingroase..2)Carnea se frige in restul de unt.Se adauga putin alcool(vodka sau wiskey)se flambeaza.Se lasa la fript depinde cat va place de patruns...3)Painea se prajeste in putin ulei de masline cu usturoiul taiat feliute.Decorare:in farfuria de servit se aseaza painea,deasupra se toarna sosul de ciuperci,se presara rozmarin.Se aseaza carnea.Am servit cu cartofi prajiti.Reteta apartine unui sef de bucatarie francez din Romania,am vazut pe Euforia si mi sa parut bun si rapid de facut.Pofta buna!
1)Carnea se condimenteaza cu sare si piper.Ciupercile taiate felii se calesc in 2-3 linguri unt culinar,se adauga vinul,se lasa sa scada,se condimente
Daca ti-a placut reteta noastra "´´Bife flambe´´ cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
PUI PE SARE LA CUPTOR

PUI PE SARE LA CUPTOR

Puiul se spala, se despica pe piept si se aseaza in tava aragazului care s-a tapetat cu un strat

21 voturi    9 comentarii
2h
Fripturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cornel Hentiu , 09 februarie 2016

    Reteta asta-i pentru testarea perspicacitatii cititorului ? Oricum pare fff buna .

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Foarte aromata si interesanta!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    Chiar interesanta.Si eu urmaresc emisiunea culinara de pe Euforia,ma inspir mereu de acolo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pt 1 pers:1bife(o bucata de carne de vaca sau vitel subtire sau mai inalta pt cine ii place in sange...)unt culinar 4-5 linguri,ulei de masline,3-4 ciuperci mari,1 stamp vin alb,vodka sau wiskey,piper,sare,rozmarin,cca.100 ml smantana,1 catel de usturoi, felie(i) de paine(mai tare,poate fi de ieri).

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Foietaje

Foietaje "Cocktail"

Se intinde aluatul, se taie in fâsii micute cât sã intre un cremvursti. Peste

5 voturi    9 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Taci si-nghite

Taci si-nghite

*Puneti apa si laptele la fiert împreunã cu putin mãlai si sare; când începe sã fiarbã pune

12 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pere îmbãtate în vin de Porto

Pere îmbãtate în vin de Porto

Decojeste perele lãsând partea cu piciorusul intactã, taie baza perei putin sã stea in picioare. Într-o

5 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si interesanta!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi