autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 27 iulie 2011

Ingrediente
4 linguri ulei (de floarea soarelui), 4 cartofi, 2 cepe tocate marunt, 2 catei de usturoi maruntiti, 2 lingurite garam masala, boia iute (chilli), 2 linguri pasta tomate, 2 linguri iaurt gras, 1,5 kg carne de pui dezosata si portionata, 1 ceapa rosie taiata cubulete, 300 g orez preferabil nedecorticat, negru), 4 cani supa de pui (sau 2 cubulete supa de gaine), 2 ardei grasi verzi, 2 gogosari, 2 ardei capia, iaurt gras, otet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii curatati si taiati rondele se prajesc in ulei pana devin aurii. Se scot si scurg de grasime. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul, 1 lingurita garasam masala, boia iute si stingem cu pasta de rosii. Dupa circa 5 minute de fierbere adaugam iaurtul. Daca sosul este prea gros putem sa completam cu ceva apa calduta. Incorporam feliile de carne de pui si lasam sa se intrepatrunda aromele, amestecand continuu. Dupa ce carnea a prins o crusta, mai adaugam ceva supa de carne si lasam sub capac circa 35-40 de minute. Daca s-a fragezit suficient, scoatem capacul si mai lasam la foc mic vreo cateva minute, pana sosul devine consistent. Intre timp, in alt vas, calim cubuletele de ceapa rosie cu 1 lingurita de garam masala si orezul nedecorticat, pana cand orezul devine crocant. Alegem o cratita voluminoasa, punem supa de pui (cubuletele dizolvate in apa) la fiert si, cand da in clocot, omogenizam cu orezul calit, tocanita de pui si cartofii prajiti.

Acoperiti cu un capac etans (sa nu iasa deloc aburii din mancare) si lasati 20 minute la foc mic, fara sa amestecati sau sa ridicati capacul.

Ardeii se curata, se feliaza, se sareaza si se lasa la rece cam 20 de minute. Se scurg de zeama si se amesteca cu sosul preparat din iaurt, otet, sare si piper. Biriyani se serveste fierbinte cu salata rece de ardei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe la dubletta

Pulpe la dubletta

Faci un sos din ulei, vin si condimente. Lasi pulpele pentru o ora in acest sos. Incingi dubletta,

51 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui de tara cu smantana

Pui de tara cu smantana

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele

5 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri ulei (de floarea soarelui)
  • 4 cartofi
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite garam masala
  • boia iute (chilli)
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri iaurt gras
  • 1,5 kg carne de pui dezosata si portionata
  • 1 ceapa rosie taiata cubulete
  • 300 g orez preferabil nedecorticat
  • negru)
  • 4 cani supa de pui (sau 2 cubulete supa de gaine)
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei capia
  • iaurt gras
  • otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Risotto cu carne de porc