Biriyani (tocanita de pui cu orez si cartofi) - Bucataria Indiei de Nord

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 linguri ulei (de floarea soarelui)
  • 4 cartofi
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 2 lingurite garam masala
  • boia iute (chilli)
  • 2 linguri pasta tomate
  • 2 linguri iaurt gras
  • 1
  • 5 kg carne de pui dezosata si portionata
  • 1 ceapa rosie taiata cubulete
  • 300 g orez preferabil nedecorticat
  • negru)
  • 4 cani supa de pui (sau 2 cubulete supa de gaine)
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 gogosari
  • 2 ardei capia
  • iaurt gras
  • otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii curatati si taiati rondele se prajesc in ulei pana devin aurii. Se scot si scurg de grasime. In uleiul ramas calim ceapa, usturoiul, 1 lingurita garasam masala, boia iute si stingem cu pasta de rosii. Dupa circa 5 minute de fierbere adaugam iaurtul. Daca sosul este prea gros putem sa completam cu ceva apa calduta. Incorporam feliile de carne de pui si lasam sa se intrepatrunda aromele, amestecand continuu. Dupa ce carnea a prins o crusta, mai adaugam ceva supa de carne si lasam sub capac circa 35-40 de minute. Daca s-a fragezit suficient, scoatem capacul si mai lasam la foc mic vreo cateva minute, pana sosul devine consistent. Intre timp, in alt vas, calim cubuletele de ceapa rosie cu 1 lingurita de garam masala si orezul nedecorticat, pana cand orezul devine crocant. Alegem o cratita voluminoasa, punem supa de pui (cubuletele dizolvate in apa) la fiert si, cand da in clocot, omogenizam cu orezul calit, tocanita de pui si cartofii prajiti.

Acoperiti cu un capac etans (sa nu iasa deloc aburii din mancare) si lasati 20 minute la foc mic, fara sa amestecati sau sa ridicati capacul.

Ardeii se curata, se feliaza, se sareaza si se lasa la rece cam 20 de minute. Se scurg de zeama si se amesteca cu sosul preparat din iaurt, otet, sare si piper. Biriyani se serveste fierbinte cu salata rece de ardei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise