autor:

lailaobaid

» » Fripturi

Biryani

Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lailaobaid (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru a servi 4 persoane:, - un pui, in 4,, - un chiper verde mare,taiat solzisori,, - 10 catei de usturoi, tocati,, - o lingura de ghimbir, taiat foarte marunt, sau dat prin razatoare,, - un pahar de frunze de coriandru verde, maruntite bine,, - orez, penru 4 persoane,, - ulei de masline, ccajumate de pahar,, - curcuma jumate de lingurita,, - pudra de coriandru jumatate de lingurita,, - condimente pentru biryani,, - un ardei iute (dupa dorinta),, - citeva boabe de cardamon,sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

- Se pune uleiul de masline (jumate de pahar) in cratita si se lasa la foc mic pentru a nu se arde, se adauga usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, se lasa la foc mic si se rumenesc un pic, dupa care se adauga coriandul verde bine tocat, si curcuma, pudra de coriandru, condimentel pentru biryani. Se lasa un pic sa se prajeasca dupa care se adauga bucatile pe pui, se prajesc cu cratita acoperita cu capacul cite 5 min pe fiecare parte, dupa care se scot bucatile de pui si se pun intr-o tava care o ungem cu putin ulei de maslime(folosim 2-3 linguri din acelasi ulei unde sa prajit puiul), si presuram citiva solzisori din ciapa gata taiata si putin chiper verde, punem tava cu pui in rola cca o ora.
- Adaugam ciapa taiata solzisori si chiperul verde, amestecau un pic si adaugam arezul, se sareaza dupa gust, punem apa numai cit sa acopere orezul acoperim cratita si lasam la foc foarte mic cca 20-30min.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Biryani cu pui-reteta testata

Biryani cu pui-reteta testata

Ceapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se

12 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Ficatei surpriza

Ficatei surpriza

Ficateii se spala , se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Baconul se taie in feliute

23 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru a servi 4 persoane:
  • - un pui, in 4,
  • - un chiper verde mare,taiat solzisori,
  • - 10 catei de usturoi
  • tocati,
  • - o lingura de ghimbir
  • taiat foarte marunt
  • sau dat prin razatoare,
  • - un pahar de frunze de coriandru verde
  • maruntite bine,
  • - orez
  • penru 4 persoane,
  • - ulei de masline
  • ccajumate de pahar,
  • - curcuma jumate de lingurita,
  • - pudra de coriandru jumatate de lingurita,
  • - condimente pentru biryani,
  • - un ardei iute (dupa dorinta),
  • - citeva boabe de cardamon,sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de lailaobaid
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sandwich mini pizza

Sandwich mini pizza

Se taie bagheta in jumate de-a lungul, dupa care se taie felii de-a latul, se ung cu uleiul de masline

21 voturi    6 comentarii
1h
Sandviciuri
paste gratin

paste gratin

- Se fierb macaroanele in apa cu sare si ulei. - Se prajeste ceapa cu usturoiul in ulei de masline

6 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Snitel din piept de pui