autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Biscuiti pentru cafea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
ingrediente ptr biscuiti, 13/4 pahare faina, putina sare, 2/3 pahar zahar pudra, 125 gr unt moale, 2 galbenusuri, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 galbenus ptr uns, , ptr siropul de caramel, 1/4 pahar de zahar, 4 lingurite de zahar, 1/2 lingurita de suc de lamaie, 1/4 pahar de apa fierbinte, , ptr cafea ciocolata, 1/2 pahar de smantana ptr frisca, 250 gr ciocolata alba sfaramata, 1 lingura de miere, 2/3 pahar de lapte, 1/4 pahar de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim caramelul - Intr-o craticioara mica punem zaharul, sucul de lamaie si apa pe foc, amestecam din cand in cand pana se ingroasa putin si devine caramel si luam de pe foc.

Biscuitii - in robotul de bucatarie punem toate ingridentele uscate si lasam pana se formeaza faramituri adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si prelucram pana se formeaza aluat pe care il adunam in naylon si lasam la frigider ptr 15 minute. Tapetam o tava cu pergament. Aluatul il intindem pe o plansa infarinata si intindem o foaie de aluat si cu forme scoatem biscuiti pe care le asezam pe tava. Galbenusul amestecat cu 2 linguri de caramel se amesteca bine si se ung biscuitii cu el de doua ori dupa care se dau la copt la 180 de grade ptr 10-15 minute pana se rumenesc.

Intre timp se pregateste ciocolata - Intr-o craticioara incalzim smantana si adaugam restul ingredientelor amestecam bine lasam putin sa fiarba pana se ingroase fara cocoloase si turnam in cescute de cafea si alaturam biscuitii copti - care se pot muia in ciocolata.

Un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Musuroi de cartita

Musuroi de cartita

Se face un blat din oua batute cu zahar in care se adauga pe rand budinca, praful de cacao, praful

15 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • ingrediente ptr biscuiti
  • 13/4 pahare faina
  • putina sare
  • 2/3 pahar zahar pudra
  • 125 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 galbenus ptr uns
  • ptr siropul de caramel
  • 1/4 pahar de zahar
  • 4 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita de suc de lamaie
  • 1/4 pahar de apa fierbinte
  • ptr cafea ciocolata
  • 1/2 pahar de smantana ptr frisca
  • 250 gr ciocolata alba sfaramata
  • 1 lingura de miere
  • 2/3 pahar de lapte
  • 1/4 pahar de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii