autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Biscuiti pentru cafea

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2013

Ingrediente
ingrediente ptr biscuiti, 13/4 pahare faina, putina sare, 2/3 pahar zahar pudra, 125 gr unt moale, 2 galbenusuri, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 galbenus ptr uns, , ptr siropul de caramel, 1/4 pahar de zahar, 4 lingurite de zahar, 1/2 lingurita de suc de lamaie, 1/4 pahar de apa fierbinte, , ptr cafea ciocolata, 1/2 pahar de smantana ptr frisca, 250 gr ciocolata alba sfaramata, 1 lingura de miere, 2/3 pahar de lapte, 1/4 pahar de apa fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatim caramelul - Intr-o craticioara mica punem zaharul, sucul de lamaie si apa pe foc, amestecam din cand in cand pana se ingroasa putin si devine caramel si luam de pe foc.

Biscuitii - in robotul de bucatarie punem toate ingridentele uscate si lasam pana se formeaza faramituri adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si prelucram pana se formeaza aluat pe care il adunam in naylon si lasam la frigider ptr 15 minute. Tapetam o tava cu pergament. Aluatul il intindem pe o plansa infarinata si intindem o foaie de aluat si cu forme scoatem biscuiti pe care le asezam pe tava. Galbenusul amestecat cu 2 linguri de caramel se amesteca bine si se ung biscuitii cu el de doua ori dupa care se dau la copt la 180 de grade ptr 10-15 minute pana se rumenesc.

Intre timp se pregateste ciocolata - Intr-o craticioara incalzim smantana si adaugam restul ingredientelor amestecam bine lasam putin sa fiarba pana se ingroase fara cocoloase si turnam in cescute de cafea si alaturam biscuitii copti - care se pot muia in ciocolata.

Un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti pentru cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Mix de ceteale

Mix de ceteale

se pune iaurtul intr-un castronel , apoise adauga cerealu sii se amesteca.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • ingrediente ptr biscuiti
  • 13/4 pahare faina
  • putina sare
  • 2/3 pahar zahar pudra
  • 125 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 galbenus ptr uns
  • ptr siropul de caramel
  • 1/4 pahar de zahar
  • 4 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita de suc de lamaie
  • 1/4 pahar de apa fierbinte
  • ptr cafea ciocolata
  • 1/2 pahar de smantana ptr frisca
  • 250 gr ciocolata alba sfaramata
  • 1 lingura de miere
  • 2/3 pahar de lapte
  • 1/4 pahar de apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Brinzoaice