Biscuiti pentru cafea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente ptr biscuiti
  • 13/4 pahare faina
  • putina sare
  • 2/3 pahar zahar pudra
  • 125 gr unt moale
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 galbenus ptr uns
  • ptr siropul de caramel
  • 1/4 pahar de zahar
  • 4 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita de suc de lamaie
  • 1/4 pahar de apa fierbinte
  • ptr cafea ciocolata
  • 1/2 pahar de smantana ptr frisca
  • 250 gr ciocolata alba sfaramata
  • 1 lingura de miere
  • 2/3 pahar de lapte
  • 1/4 pahar de apa fierbinte

Mod de preparare

Pregatim caramelul - Intr-o craticioara mica punem zaharul, sucul de lamaie si apa pe foc, amestecam din cand in cand pana se ingroasa putin si devine caramel si luam de pe foc.

Biscuitii - in robotul de bucatarie punem toate ingridentele uscate si lasam pana se formeaza faramituri adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si prelucram pana se formeaza aluat pe care il adunam in naylon si lasam la frigider ptr 15 minute. Tapetam o tava cu pergament. Aluatul il intindem pe o plansa infarinata si intindem o foaie de aluat si cu forme scoatem biscuiti pe care le asezam pe tava. Galbenusul amestecat cu 2 linguri de caramel se amesteca bine si se ung biscuitii cu el de doua ori dupa care se dau la copt la 180 de grade ptr 10-15 minute pana se rumenesc.

Intre timp se pregateste ciocolata - Intr-o craticioara incalzim smantana si adaugam restul ingredientelor amestecam bine lasam putin sa fiarba pana se ingroase fara cocoloase si turnam in cescute de cafea si alaturam biscuitii copti - care se pot muia in ciocolata.

Un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise