autor:

KatrinC

» » Aluaturi si Foietaje

Biscuiti Serpantine

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
-200 g margarina, -200 zahar, -2 oua, -2 lingurite de zahar vanilat, -2 lingurite de praf de copt, -400-450 g faina, -4 lingurite cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

1. Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat.
2. Se adauga ouale si se amesteca bine.
3. Se adauga faina si praful de copt si se framinta bine aluatul.
4. Aluatul obtinut se iimparte in doua parti egale, in una din ele adaugindu-se cele 4 lingurite de cacao si se framinta bine.
5. Din folie din aluminiu se taie doua patrate ambele cu exact aceleasi dimensiuni.
6. Pe unul din patrate se pune aluatul alb si cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie pe toata suprafata foliei. Pe celalalt patrat se pune aluatul cafeniu si se procedeaza la fel. Dupa care alutul cafeniu se suprapune peste cel alb si se indeparteaza folia. Cu ajutorul foliei ramase desuptul alutului alb se ruleaza sul si folia se indeparteaza. Sulul obtinut se da la congelator pentru cca 20 minute pentru a se raci, pentru a putea cu usurinta taia biscuitii.
7. Aluatul racit se scoate si se taie rondele cca 0,7 - 0,8 cm.
8. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt la o distanta considerabila fiindca isi maresc volumul.
9. Se baga in cuptorul preincalzit si se coc cca 15-20 min la temperatura de 180 grade.

POFTA BUNA !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Serpantine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata. -se pestreaza o cantitate mica

3 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Okay Aishiteru , 19 noiembrie 2015

    multumesc,mult

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Deliciosi ...

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

    desigur, poti folosi unt . Spor la gatit !

    • Iulia

      Iulia (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

      In loc de margarina, pot folosi unt? Arata foarte apetisanti!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Ce frumosi!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

      hmmm...ce buni sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • -200 g margarina
  • -200 zahar
  • -2 oua
  • -2 lingurite de zahar vanilat
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -400-450 g faina
  • -4 lingurite cacao

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Deliciosi ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu urda si stafide