autor:

Cristina Oprica

» » Paste si pizza

Blat de pizza din cartofi

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul), 3 oua la fiecare 500g cartofi, Un praf de sare, putin piper macinat (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

E doar o varianta la traditionalul blat de pizza.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea medie si se scurg bine de apa (intr-o strecuratoare sau tifon).
Cuptorul e incins deja si tava unsa cu ulei. Se lucreaza repede ca sa nu oxideze cartoful ras in contact cu aerul.
Se presara un strat subtire de cartofi in tava unsa (doar cat sa acopere fundul tavii), iar restul se amesteca cu ouale batute cu un praf de sare si eventual cu putin piper.
Se toarna totul in tava si se da la cuptor cca 10-15 minute la foc potrivit.
Dupa acest interval se scoate si se pune umplutura preferata pentru pizza (nu recomand variantele bogate in grasimi, cu carne de porc sau carnaciori). Se mai coace alte 10-15 minute si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
pizza con tutto

pizza con tutto

Se intinde aluatul dupa care se unge cu sosul de rosii,apoi se adauga mozzarela si celelalte ingrediente

7 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
SPAGHETE CU SOS ALB

SPAGHETE CU SOS ALB

Spaghetele se fierb in apa rece cu putin ulei.Nu se fierb sa se sfarame. Cand sunt fierte se scurg

30 voturi    5 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul)
  • 3 oua la fiecare 500g cartofi
  • Un praf de sare
  • putin piper macinat (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu sos picant si piept de pui