autor:

Cristina Oprica

» » Paste si pizza

Blat de pizza din cartofi

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul), 3 oua la fiecare 500g cartofi, Un praf de sare, putin piper macinat (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

E doar o varianta la traditionalul blat de pizza.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea medie si se scurg bine de apa (intr-o strecuratoare sau tifon).
Cuptorul e incins deja si tava unsa cu ulei. Se lucreaza repede ca sa nu oxideze cartoful ras in contact cu aerul.
Se presara un strat subtire de cartofi in tava unsa (doar cat sa acopere fundul tavii), iar restul se amesteca cu ouale batute cu un praf de sare si eventual cu putin piper.
Se toarna totul in tava si se da la cuptor cca 10-15 minute la foc potrivit.
Dupa acest interval se scoate si se pune umplutura preferata pentru pizza (nu recomand variantele bogate in grasimi, cu carne de porc sau carnaciori). Se mai coace alte 10-15 minute si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza aperitiv

Pizza aperitiv

Din faina, margarina, apa, zahar, drojdie si sare se face un aluat pe care il lasam la crescut 1/2

3 voturi    4 comentarii
2h
Paste si pizza
Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul)
  • 3 oua la fiecare 500g cartofi
  • Un praf de sare
  • putin piper macinat (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste din orez cu pui si sos de soia