autor:

Cristina Oprica

» » Paste si pizza

Blat de pizza din cartofi

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul), 3 oua la fiecare 500g cartofi, Un praf de sare, putin piper macinat (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

E doar o varianta la traditionalul blat de pizza.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea medie si se scurg bine de apa (intr-o strecuratoare sau tifon).
Cuptorul e incins deja si tava unsa cu ulei. Se lucreaza repede ca sa nu oxideze cartoful ras in contact cu aerul.
Se presara un strat subtire de cartofi in tava unsa (doar cat sa acopere fundul tavii), iar restul se amesteca cu ouale batute cu un praf de sare si eventual cu putin piper.
Se toarna totul in tava si se da la cuptor cca 10-15 minute la foc potrivit.
Dupa acest interval se scoate si se pune umplutura preferata pentru pizza (nu recomand variantele bogate in grasimi, cu carne de porc sau carnaciori). Se mai coace alte 10-15 minute si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paccheri umpluti cu carne de curcan

Paccheri umpluti cu carne de curcan

Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite

1 vot    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Spagetti alla Carbonara

Spagetti alla Carbonara

Intr-o oala se pun la fiert 4 l apa cu o lingurita cu sare.Aveti grija sa nu se rupa spaghetele la

10 voturi    4 comentarii
35 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul)
  • 3 oua la fiecare 500g cartofi
  • Un praf de sare
  • putin piper macinat (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara  reţetă cu smântână Spaghete Carbonara reţetă cu smântână

Preparare Spaghete Carbonara rețetă cu smântână: Se taie mezelul fasii subtiri si se prajeste intr-o tigaie in uleiul

11 voturi    3 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza "la masina de paine"