autor:

Cristina Oprica

» » Paste si pizza

Blat de pizza din cartofi

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul), 3 oua la fiecare 500g cartofi, Un praf de sare, putin piper macinat (dupa gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

E doar o varianta la traditionalul blat de pizza.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea medie si se scurg bine de apa (intr-o strecuratoare sau tifon).
Cuptorul e incins deja si tava unsa cu ulei. Se lucreaza repede ca sa nu oxideze cartoful ras in contact cu aerul.
Se presara un strat subtire de cartofi in tava unsa (doar cat sa acopere fundul tavii), iar restul se amesteca cu ouale batute cu un praf de sare si eventual cu putin piper.
Se toarna totul in tava si se da la cuptor cca 10-15 minute la foc potrivit.
Dupa acest interval se scoate si se pune umplutura preferata pentru pizza (nu recomand variantele bogate in grasimi, cu carne de porc sau carnaciori). Se mai coace alte 10-15 minute si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de pizza din cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tarta aperitiv -Pizza

Tarta aperitiv -Pizza

Se face aluatul.Intai se amesteca faina cu margarina si sare pana se omogenizeaza apoi se adauga

8 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza
Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Pene cu ciuperci, piept de pui si gorgonzola

Taiem ciupercile felii si le sotam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si cu usturoiul intreg, pentru

23 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul)
  • 3 oua la fiecare 500g cartofi
  • Un praf de sare
  • putin piper macinat (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE