autor:

Dumitrache Anisoara

» » Dulciuri diverse

Blat pentru tort

Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dumitrache Anisoara (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2012

Ingrediente
4 buc. oua, 1 pahar cu nuca, 1 pahar cu faina, 250gr. zahar tos, 10 limguri cu apa rece, 1 pachet cu praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se pun intr-un vas si se freaca cu zaharul tos pana ce compozitia devine spumoasa.Se adauga 8 linguri de apa rece(cate o lingura la fiecare 3 minute - in cazul in care compozitia este facuta cu mana, in cazul in care se bate cu un robotel se poate pune apa dintr-o data.)In cele doua linguri de apa ramase se dizolva praful de copt si se toarna in compozitie in timp ce amestecam. Se adauga si faina in forma de ploaie, dupa care aceasta compozitie se amesteca cu albusurile batute spuma.In aceasta faza albusurile se incorporeaza usor cu restul compozitie pentru a nu scadea in volum - de regula cu o spatula.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat pentru tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BLAT PENTRU TORT

BLAT PENTRU TORT

Se bat albusurile spuma cu zaharul pana devine ca o frisca. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,se

30 voturi    10 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu portocale si alune

Briose cu portocale si alune

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 buc. oua
  • 1 pahar cu nuca
  • 1 pahar cu faina
  • 250gr. zahar tos
  • 10 limguri cu apa rece
  • 1 pachet cu praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de Dumitrache Anisoara
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se bat cu robotelul albusurile impreuna cu zaharul,apoi se adauga galbenusurile si praful de sare.(aluatul

8 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Figurine de ciocolata de casa