autor:

anuta

» » Aperitive cu carne

Boccelute cu pui si legume

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 februarie 2016

Ingrediente
un piept mare de pui, 2 rosii,o mana de mazare boabe,cateva pastai de fasole verde,o ceapa rosie,un morcov, telina mica,200g ciuperci proaspete Champignion,100 g branza rasa de oi,1 ou,6 foi de placinta,50 ml ulei de masline,o legatura de patrunjel verde,sare ,piper,amestec de condimente(coriandru,maghiran,cimbru,foi de dafin,oregano,busuioc),o mana de masline negre

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se spala si se sterg legumele ,apoi se taie rosia cubulete,ceapa se taie julien,morcovul si telina se dau prin razatoarea mica ,ciupercile se curata de pielita,se spala si apoi se feliaza,verdeata se toaca marunt,mazarea boabe si pastaile se dau in cateva clocote,pana se inmoaie.
Se taie pieptul de pui spalat si dezosat,in cubulete mici,apoi se caleste intr-un strop de ulei de masline,impreuna cu legumele.Se amesteca usor ,pana ce scade tot sucul lasat.Se sareaza si se condimenteaza,apoi la sfarsit se adauga verdeata tocata fin.
Branza rasa de oi se amesteca cu oul batut spuma.
2.Foile de placinta,asezate una peste alta ,se taie in patru parti egale,obtinand astfel 24 de bucati egale.Se suprapun cate doua,astfel incat colturile sa formeze o stea,apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura,deasupra se pune cate o lingurita de branza rasa de oi,se presara si cate 1-2 masline fara samburi,apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde,legandu-se ca niste boccelute.Se pot lasa si nelegate.Se dau la cuptor,cca 15-20 de minute,pana ce foaia de placinta se rumeneste usor.Se servesc reci sau calde,alaturi de ciupercute sotate si masline negre.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rotite de pui

Rotite de pui

Pieptul de pui se da prin masina de tocat.Ceapa si mararul se toaca marunt,morcovul i l dam pe razatoarea

22 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne
platou rece

platou rece

Se taie toate ingredientele dupaplacul fiecaruia apoi se aseaza pe platou pofta buna!

2 voturi    7 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • un piept mare de pui
  • 2 rosii,o mana de mazare boabe,cateva pastai de fasole verde,o ceapa rosie,un morcov, telina mica,200g ciuperci proaspete Champignion,100 g branza rasa de oi,1 ou,6 foi de placinta,50 ml ulei de masline,o legatura de patrunjel verde,sare ,piper,amestec de condimente(coriandru,maghiran,cimbru,foi de dafin,oregano,busuioc),o mana de masline negre

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Costita fiarta cu usturoi