Boccelute cu pui si legume

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Boccelute cu pui si legume

Ingrediente

  • un piept mare de pui
  • 2 rosii
  • o mana de mazare boabe
  • cateva pastai de fasole verde
  • o ceapa rosie
  • un morcov
  • o telina mica
  • 200g ciuperci proaspete Champignion
  • 100 g branza rasa de oi
  • 1 ou
  • 6 foi de placinta
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente(coriandru
  • maghiran
  • cimbru
  • foi de dafin
  • oregano
  • busuioc)
  • o mana de masline negre

Mod de preparare

1.Se spala si se sterg legumele ,apoi se taie rosia cubulete,ceapa se taie julien,morcovul si telina se dau prin razatoarea mica ,ciupercile se curata de pielita,se spala si apoi se feliaza,verdeata se toaca marunt,mazarea boabe si pastaile se dau in cateva clocote,pana se inmoaie.

Se taie pieptul de pui spalat si dezosat,in cubulete mici,apoi se caleste intr-un strop de ulei de masline,impreuna cu legumele.Se amesteca usor ,pana ce scade tot sucul lasat.Se sareaza si se condimenteaza,apoi la sfarsit se adauga verdeata tocata fin.

Branza rasa de oi se amesteca cu oul batut spuma.

2.Foile de placinta,asezate una peste alta ,se taie in patru parti egale,obtinand astfel 24 de bucati egale.Se suprapun cate doua,astfel incat colturile sa formeze o stea,apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura,deasupra se pune cate o lingurita de branza rasa de oi,se presara si cate 1-2 masline fara samburi,apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde,legandu-se ca niste boccelute.Se pot lasa si nelegate.Se dau la cuptor,cca 15-20 de minute,pana ce foaia de placinta se rumeneste usor.Se servesc reci sau calde,alaturi de ciupercute sotate si masline negre.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor