autor:

Alice Ciobanu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Boccelute cu visine

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Ingrediente
250 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 praf de sare, 800 gr vişine, curăţate de sâmburi, 6 linguri zahăr tos, zahăr vanilat, zahăr pudră pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Enjoy ...şi....Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta de dovleac americana

Placinta de dovleac americana

Faina, zaharul, untul, ouale si sarea se amesteca pentru a forma un aluat care se lasa 30 minute

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose fluture

Briose fluture

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

    Foarte fine!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    excelenta ideea! eu fac niste galuste cu visine ff bune!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    Parca simt gustul acrisor al visinelor!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine
  • curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu nuci si stafide