autor:

Alice Ciobanu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Boccelute cu visine

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iulie 2011

Ingrediente
250 gr făină, 150 gr unt, 100 ml apă, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 1 praf de sare, 800 gr vişine, curăţate de sâmburi, 6 linguri zahăr tos, zahăr vanilat, zahăr pudră pentru pudrat

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Enjoy ...şi....Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti marmorati

Biscuiti marmorati

Blaturile se bat separat. Untul rece se freaca spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Briose cu malai si afine

Briose cu malai si afine

Punem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011

    Foarte fine!*****

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    excelenta ideea! eu fac niste galuste cu visine ff bune!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 25 iulie 2011

    Parca simt gustul acrisor al visinelor!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine
  • curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fine!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
cornulete din ardeal