autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Bogracs

Autor: Andrei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 07 noiembrie 2014

Ingrediente
1kg carne vita (pulpă sau rasol), 1 kg carne porc (pulpa sau cotlet), 8-10 bucăți de costiță afumată, 1 kg de ceapă, 1 kg de legume (morcovi, pătrunjel, țelină), 6 roșii, 2 ardei iuți (pentru cei care preferă mâncarea picantă), 2 ardei roșii grași, 2 ardei verzi, 1,5 kg cartofi, 400-500 g de untură sau 500 ml de ulei, 1 tub pasta de gulyaș dulce, 1 tub pasta de gulyaș iute, condimente (sare, piper, boia, delikat, busuioc, rozmarin, cimbru, marar, oregano, pătrunjel, foi de dafin) &ndash cam o lingură rasă din fiecare, , , Pentru gălușcuțe, , 2 ouă, 6-7 linguri de făină, apă, sare

Dificultate: Medie Timp: 4h

10 voturi

Mod de preparare

Porționăm întâi carnea.

Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.

Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.

Cartofii se taie cubulețe.



Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (600-700g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.

Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.

Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.



Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ 2 ore, până când carnea este fiartă.

Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).

La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.



Se servește cald cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bogracs" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Bogracs

Bogracs

Cureti ceapa, morcovii, ardeii, le speli si le tai marunt. Pui in ceaun uleiul sa se incinga apoi

0 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne
Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Spezzatino (Tocanita) siciliana pe pat de orez.

Se taie carnea in bucati mai marisoare, se pune la rumenit, la foc mare, in uleiul incins si untul

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Aproape intotdeauna cand iesim la iarba verde, facem acest minunat bogracs !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2014

    Pai toata aroma vine de dela focul facut afara de la lemne si nu pe gaz/

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2014

    O minunatie gulyasul asta, dar....facut numai la ceaun ! Facut la aragaz....nu mai are acelasi gust fenomenal...

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 14 noiembrie 2014

    O minunatie gulyasul asta, dar....facut numai la ceaun ! Facut la aragaz....nu mai are acelasi gust fenomenal...

Dificultate

Medie

Timp

4h

10 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne vita (pulpă sau rasol)
  • 1 kg carne porc (pulpa sau cotlet)
  • 8-10 bucăți de costiță afumată
  • 1 kg de ceapă
  • 1 kg de legume (morcovi
  • pătrunjel
  • țelină)
  • 6 roșii
  • 2 ardei iuți (pentru cei care preferă mâncarea picantă)
  • 2 ardei roșii grași
  • 2 ardei verzi
  • 1,5 kg cartofi
  • 400-500 g de untură sau 500 ml de ulei
  • 1 tub pasta de gulyaș dulce
  • 1 tub pasta de gulyaș iute
  • condimente (sare
  • piper
  • boia
  • delikat
  • busuioc
  • rozmarin
  • cimbru
  • marar
  • oregano
  • pătrunjel
  • foi de dafin) &ndash cam o lingură rasă din fiecare
  • Pentru gălușcuțe
  • 2 ouă
  • 6-7 linguri de făină
  • apă
  • sare

Raporteaza reteta

kok miori (Chef de cuisine)

Pai toata aroma vine de dela focul facut afara de la lemne si nu pe gaz/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Vinete umplute cu carne