autor:

Alina

» » Torturi

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat, , 6oua mari(L), 150 g zahar, 130g faina, 35g cacao, 40 ml ulei, un praf sare, , Crema, , 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime, Pilos), 100 g gem de zmeura, 60 g seminte rodie, 5g gelatina granule (Dr. Oetker), 25 ml apa rece, , Glazura ciocolata neagra, , 100 g ciocolata amaruie, 150 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos), , , Glazura ciocolata alba, , 100 g ciocolata alba, 50g smantana lichida (30% grasime)

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa fiecare transa pana cand zaharul se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.
4. Inglobeaza galbenusurile si uleiul in albusurile spuma mixand usor.
5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua-trei transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza mixul usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.
6. Toarna compozitia in doua vase (eu am castronele groase de inox - 15 cm diametru) unse cu ulei/unt si tapetate cu cacao si introdu in cuptor pentru 40-50 minute, sau pana trece testul scobitorii.
7. Scoate castronelele din cuptor si lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi introdu-le in frigider preferabil de pe o zi pe alta.
8. Scoti blaturile si decupezi un cerc pe baza mai lata lasand 1 cm de margine, apoi scobesti cu grija mijlocul (~5 cm) procedezi astfel incat sa obtii o forma unei cupe.

Crema:
ATENTIE! Prepari crema in momentul asamblarii!
1. Hidrateazi gelatina in apa rece timp de 10 minute, apoi o dizolvi pe bain-marie.
2. Mixezi frisca lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata, adaugi gemul de zmeura si gelatina dizolvata si mixezi pana la incorporare. Adaugi semintele de rodie si le inglobezi cu ajutorul unei spatule.

Asamblare:
1. Tapetezi bolurile in care ai copt blaturile cu folie alimentara, pui blaturile (pe care le vei insiropa foarte putin cu ajutorul unei pensule, cu putin sirop de zmeura).
2. Repartizezi crema in cele doua blaturi, astepti 5-10 minute si rastorni cu grija un castron peste celalalt. Le lasi asa si le bagi la frigider pentru minimum 4 ore.

Glazura de ciocolata neagra:
1. Rupi ciocolata in bucati si o pui intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu 100 g frisca lichida.
2. Tii vasul pe foc mic si amesteci continuu, pana cand observi ca ciocolata s-a topit, iar compozitia este omogena.
3. Adaugi restul de frisca lichida si amesteci pana la inglobarea acesteia. Lasi glazura sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru o ora.

Glazura de ciocolata alba:
Rupi ciocolata in bucati si o pui intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu frisca lichida. Tii vasul pe foc mic si amesteci continuu pana se topeste ciocolatasi compozitia este omogena. O lasi sa se raceasca apoi introduci in frigider pana in momentul decorarii.

Finisare:
1. Scoti glazura de la frigider, scoti castronelele de pe "bomba". Imbraci bomba cu glazura de ciocolata neagra cu ajutorul unei spatule de fier, si introduci tortul in frigider pentru cateva ore.
2. Il scoti din frigider, incalzesti spatula (eu o incalzesc langa flacara ochiului de gaz) si treci usor cu ea peste glazura (acest pas este optional - eu am facut asta doar sa dau stralucire marginilor mai bombate).
3. Pui glazura de ciocolata alba intr-un pos cu dui simplu, mic si decorezi tortul, finisezi cu cateva seminte de rodie.

S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort usor de vara cu iaurt

Tort usor de vara cu iaurt

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Crema se preprara conform intructiunilor de pe plic. Blaturile se insiropeaza cu cafea si se umplu

18 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat
  • 6oua mari(L)
  • 150 g zahar
  • 130g faina
  • 35g cacao
  • 40 ml ulei
  • un praf sare
  • Crema
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime
  • Pilos)
  • 100 g gem de zmeura
  • 60 g seminte rodie
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa rece
  • Glazura ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • Glazura ciocolata alba
  • 100 g ciocolata alba
  • 50g smantana lichida (30% grasime)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de crème brûlé