autor:

diana

» » Dulciuri diverse

Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2010

Ingrediente
125ml apa, 30g unt, 100 gr faina, 15 g amidon alimentar, 3 oua, 1 vf cutit praf de copt, 40 gr stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

48 voturi

Mod de preparare

Apa si untul se dau intr-un clocot, apoi se iau de pe foc si se adauga faina in bloc, amestecata cu amidonul si praful de copt si se amesteca bine, bine .
Se lasa pana se rocoreste putin apoi se pun pe rand ouale amestecand rapid dupa fiecare pana ce compozitia devine lucioasa si omogena.
Se adauga stafidele..eu am uitat... si se lasa 5-10min la crescut.
Se i-a cu lingura din compozitie si se pun gogosele mici in ulei incins la 180 grade si se lasa pana se rumenesc frumos.
Dupa ce sunt scoase se pun pe un servetel pt a se scurge de ulei.
Se servesc pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboloni amorezate-gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti

Biscuiti

Se amesteca toate ingredientele(margarina se amesteca cu zaharul apoi se adauga ouale, coaja de la

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    liliana , 21 iulie 2017

    Ffff bune!

  • Fara foto

    Violeta , 27 mai 2017

    fff bune...

  • Fara foto

    Doinita Gabi Ardeleanu , 27 ianuarie 2016

    Seamana cu aluatul de eclere!

    • Fara foto

      Adrian Nedelcu , 11 iunie 2015

      Eu sunt Robert da-ţi like lui carla

    • Fara foto

      Steluta Mari , 12 octombrie 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Bebe Mik Smek , 06 august 2013

      foarte bune

    • Fara foto

      Ionut Marius , 28 iulie 2013

      bai the arome , mirosuri ceva nu se pune asa pur si simplu paine prajita:)))))))hm ce patiseri.

    • Fara foto

      Carla Florentina , 10 iulie 2013

      arome nimic mananci asa paine prajita in ulei incins ::)).

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Ce fain arata!! As manca pe nerasuflate vreo doua portii.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Tare frumusele.

    • KARINA SINGH

      KARINA SINGH (Chef de cuisine) , 23 martie 2012

      bravo ! ingenioasa idee...... de fapr la aluatul de eclere ai adaugat un pic de amidon, un pic de praf de copt si stafide si au iesit gogosi....super tare. felicitari. arata super.......ca niste bule pregatite sa fie umplute cu crema :)))

    • Fara foto

      ica (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      un dulce rapid si bun, felicitari

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      arata bine de tot!!!!!!!!!! si eu mor dupa gogosi

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 aprilie 2010

      Foarte bune gogoselele tale,Diana.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Im plac tare mult gogoselele, de cand le-am vazut pe blog, mi-au placut, cred ca le voi incerca, tare ma tenteaza!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      am sa incerc sa fac si eu,merçi de reteta.Felicitari!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Un dulce rapid si foarte gustos!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Gogosile astea amorezate ma baga in pacate....tin regim, dar parca merita sa le incerc...macar o data....felicitari....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Arata excelent...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Felicitari ! imi place la nebunie reteta, trebue neaparat sa o incerc. Ai votul meu.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Tare bune trebuie sa fie!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      Am salvat reteta ....pare apetisant..felicitari!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

48 voturi

Ingrediente

  • 125ml apa
  • 30g unt
  • 100 gr faina
  • 15 g amidon alimentar
  • 3 oua
  • 1 vf cutit praf de copt
  • 40 gr stafide

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

liliana

Ffff bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu foi de miere