autor:

Vicky

» » Borsuri si Ciorbe

Bors ardelenesc de pui cu smantana

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeatusa smantana (1kg -500g), 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, (cine vrea se pune si 100g orez, eu nu am mai pus)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert in apa. Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt,iar ceapa solzisori mici. Acum se lasa sa fiarba la foc potrivit legumele. Am pus si condimente,cimbru, delikat si piper dupa gust. Si fiindca nu-mi mai incapeau in oala aia am rasturnat borsul intr-o oala mai mare. Dupa ce au fiert si legumele, se pun si rosiile tocate marunt-marunt. Apoi se adauga si fideaua. Borsul se fierbe separat intr-o oala. Galbenusurile se amesteca cu smantana. Se pune si borsul fiert aproape de sfarsit,se mai lasa 5-10 minute si se ia de pe foc. Se ia doua polonice din bors si se pune intr-un castronel si se amesteca cate putin cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou. Cand sa incorporat din ciorba cu smantana se pune in oala si se amesteca mereu sa nu se branzeasca. La sfarsit se pune si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si asta-i borsul meu.
Va doresc pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors ardelenesc de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita taraneasca de porc

Ciorbita taraneasca de porc

Se spala carnea , se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 3-4l, se aduna spuma, apoi lasam

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 28 noiembrie 2013

    Cred ca este foarte bun,arata super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Mie imi place sa pun taitei de casa iar smantana isi pune fiecare in farfurie cat doreste...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2011

    O bunatate borsul asta , fie ca e ardelenesc sau moldovenesc..... Minunat ! Totusi mie mi se pare oleaca cam multa smantana, dar fiecare isi pune cata doreste....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Ce bine arata !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Foarte bun, gustos, dar si aspectuos.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      da... s-ar putea sa aiba ceva dreptate anteriorul comentator...dar nu este Vicky prima care foloseste sintagama...ma rog.... antagonismul..bors ardelenesc..problema este inca in discutie si filozofii vor decide! In schimb reteta este OK.... cu o singura precizare...prea mult ou... si daca s-ar putea chiar de loc. Si ca sa revin la denumirea retetei...ca ardelean neaos ce sunt... daca eliminam borsul.. facem un mic supliment de legume... si chiar fara rantas... am putea redenumi reteta ...zama de pui ardelenesc... s-au ma rog!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

      Foarte haios, borsul l-am preparat dintr-o carte foarte veche si asa se numeste, eu ce sa-i fac sa-i dau un titlu de la mine?

    • Fara foto

      eu , 07 noiembrie 2009

      bors ardelenesc ....brava mai baieti ...parca borsul se practica in moldova nu in ardeal...da in fine ce sa mai zic cred ca e un moldovean venit in ardeal

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      delicios...

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Merita incercat, este o bunatate de bors, nu-l laud ca l-am facut eu dar va spun foarte sincer ca este nemaipomenit de bun.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Woau,ce bunatate...o sa l incerc sigur.

    • Fara foto

      alexandra , 28 august 2009

      Mi-a lasat gura apa, neaparat am sa incerc si eu reteta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      O bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iulie 2009

      Borsul e foarte bun am facut si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Trebuie sa fie tare gustos...

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Multumesc foarte mult, chiar este foarte bun merita incercat.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Intr-adevar ambele "fainoase", orez si fidea, ar fi prea mult. Pare foarte gustos, felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Imi place mancarea ardeleneasca.Am sa fac si eu borsul asta ca se pare sa fie foarte bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • spate de pui
  • aripioare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 galeatusa smantana (1kg -500g)
  • 1 cutie rosii
  • 1 cartof mare
  • 1 kg bors
  • 3 morcovi
  • delikat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • patrunjel
  • fidea
  • 3 oua
  • (cine vrea se pune si 100g orez
  • eu nu am mai pus)

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Mie imi place sa pun taitei de casa iar smantana isi pune fiecare in farfurie cat doreste...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de oase de porc cu zeama de varza