autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de gaina

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-1 gaina(in afara de piept), -1 morcov, -1 patrunjel, -1/2 telina, -1 ceapa si codite de ceapa verde, -2 linguri orez, -sare, -patrunjel verde tocat marunt, -1 l bors

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3 l apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora se pune ceapa,sare,orez si legumele curatate si spalate,rase pe razatoarea mare.Daca scade apa prea mult si carnea nu este fiarta,se mai adauga apa dar cate putin,pentru ca o sa se adauge borsul cand va fi fiarta carnea.Borsul se pune la foc si se fierbe un clocot,apoi se toarna in oala,potrivit de acru dupa gust.La sfarsit se drege borsul cu doua linguri de smantana amestecata cu un galbenus.Se serveste cu patrunjel verde,tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de gaina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de gaina cu tocmagi

Bors de gaina cu tocmagi

Se transeaza gaina si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine si se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de  gaina

Bors de gaina

Carnea se portioneaza si se pune in oala cu apa rece (carnea trebuie sa fie acoperita cu apa rece

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • -1 gaina(in afara de piept)
  • -1 morcov
  • -1 patrunjel
  • -1/2 telina
  • -1 ceapa si codite de ceapa verde
  • -2 linguri orez
  • -sare
  • -patrunjel verde tocat marunt
  • -1 l bors

Raporteaza reteta

Retete
de Silvia Filip
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de dovlecei