autor:

LUBITA

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de primavara

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2015

Ingrediente
1 kg cartofi, 1 leg.ceapa verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 2 leg.loboda rosie, 2 leg.stevie, 1 dovlecel mic, 2 leg.patrunjel, 2 leg.leustean, 10 oua de prepelita sau mai putine de gaina, 1 cana sos de rosii, 1 crenguta cimbru uscat, 2 linguri orez, 1 l de bors, 20 ml ulei, sare, 1tija de telina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati, spalati si taiati tot cubulete, verdeata (mai putin leusteanul) taiata fin si sosul de rosii. Se amesteca bine, iar dupa 3-4 min se adauga 4 cani cu apa,1 lingurita cu sare si se lasa la fiert cu capac la foc moderat 30-40 minute.



Dupa ce cartofii sunt fierti, se adauga orezul, borsul fiert separat, se potriveste de gust, se adauga crenguta de cimbru, leusteanul taiat marunt, iar cand incepe sa fiarba, se adauga cu grija ouale sparte intr-un bol. Dupa ce s-au intarit, se opreste focul si se serveste cu ceapa verde, dar cel mai bun se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins,se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle

3 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 leg.ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 2 leg.loboda rosie
  • 2 leg.stevie
  • 1 dovlecel mic
  • 2 leg.patrunjel
  • 2 leg.leustean
  • 10 oua de prepelita sau mai putine de gaina
  • 1 cana sos de rosii
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 2 linguri orez
  • 1 l de bors
  • 20 ml ulei
  • sare
  • 1tija de telina

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare