Reteta postata pe: 13 iunie 2009
Ingrediente
- 3/4 kg cap de piept de vaca, , - 1 ceapa, , - 1 morcov, , - 1 patrunjel, , - 1 pastarnac, , - 1 ardei gras, , - 3 rosii coapte, , - 1 l bors, , - 1 pahar smantana, , - leustean verde, , - sare, , - 1 ou, , - orez
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se taie carnea bucati potrivite si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe 30 min., dupa care se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea. O data cu zarzavatul se pune la fiert si ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se da focul mic si se fierbe pana cand carnea se poate consuma. Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii si se mai fierb impreuna 10 min. La sfarsit se pune borsul si se mai da o data in clocot, se adauga leusteanul tocat. Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca 15 min. Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.