autor:

patronik

» » Borsuri si Ciorbe

Bors de vacuta

Autor: patronik (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: patronik (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2009

Ingrediente
- 3/4 kg cap de piept de vaca, , - 1 ceapa, , - 1 morcov, , - 1 patrunjel, , - 1 pastarnac, , - 1 ardei gras, , - 3 rosii coapte, , - 1 l bors, , - 1 pahar smantana, , - leustean verde, , - sare, , - 1 ou, , - orez

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati potrivite si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe 30 min., dupa care se curata zarzavatul, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea. O data cu zarzavatul se pune la fiert si ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se da focul mic si se fierbe pana cand carnea se poate consuma. Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii si se mai fierb impreuna 10 min. La sfarsit se pune borsul si se mai da o data in clocot, se adauga leusteanul tocat. Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca 15 min. Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de vacuta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba din cuburi de omleta de ou cu spanac

Ciorba din cuburi de omleta de ou cu spanac

Se pune la fiert costita cu morcovul, ceapa si un pic de vegeta. Separat se bat ouale , se adauga

2 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

1. Se spala pieptul de pui si se pune la fiert intr-un litru de apa cu o lingurita de sare. Se ia

5 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 3/4 kg cap de piept de vaca
  • - 1 ceapa
  • - 1 morcov
  • - 1 patrunjel
  • - 1 pastarnac
  • - 1 ardei gras
  • - 3 rosii coapte
  • - 1 l bors
  • - 1 pahar smantana
  • - leustean verde
  • - sare
  • - 1 ou
  • - orez

Raporteaza reteta

Retete
de patronik
Cozonac

Cozonac

Se cerne faina prin sita de 2 ori se pune o linguritza de sare, si se incalzeste un pahar de lapte

8 voturi    10 comentarii
6h
Dulciuri diverse
CHEC CU NUCĂ

CHEC CU NUCĂ

Se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile cu un praf de sare pana se intareste un pic

4 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura