Ingrediente
- 1 kg carne de miel, , - 2 morcovi, , - 1 ceapa, , - 1 ceasca orez, , - leustean verde, , - 1 telina mica, , - 1 pahar smantana, , - 1 l bors, , - 2 rosii, , - sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se aduna spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, sare si se continua fierberea. Cand carnea este fiarta se adauga orezul fiert separat, apoi rosiile taiate cubulete si se continua fierberea inca 10 min. Se acreste cu bors si se parfumeaza cu leustean tocat fin. Borsul se drege dupa 15 min. cu smantana, ou si putin bors fierbinte batute bine. Borsul de miel se serveste fierbinte
Comentata de: valentina ionita