Braunitz fara faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Braunitz fara faina

Ingrediente

  • 200 gr de ciocolata amaruie
  • 200 gr de unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr de migdale macinate
  • 4oua
  • 3linguri amidon de porumb-corn flour
  • 100 gr pudra de cacao
  • nuca taiata marunt-50gr

Mod de preparare

Se topeste ciocolata cu untul la bain-marie pana s-a dizolvat complet. Se lasa sa se raceasca putin. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga ciocolata topita dupa care restul ingredientelor se adauga o lingurita praf de copt, se amesteca bine si se adauga o parte din nuci. Pe o tava dreptunghiulara sau rotunda tapetata cu pergament si unsa putin cu ulei se toarna compozitia, nu trebuie sa fie inalta, se presara restul de nuci si se da la copt 25-35 de minute. Dupa 25 de minute se face verificarea cu scobitoarea daca iese putin faramituri dar prajitura este coapta se poate scoate din cuptor ca sa nu se usuce, daca este prea umeda se mai lasa putin la cuptor.

Prajitura nu trebuie sa fie uscata caci asa este mai gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise