autor:

Fara foto

» » Prajituri

Bretzel/ covrigi nemtesti

Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
500 g faina, o lingurita drojdie uscata, 8 g sare, 150 ml apa, 150 ml lapte, 30 g margarina, Pt fiert: 500 ml apa, 2 linguri de sare, 40 g bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ 5 minute, cu mana sau la robot.

Acoperiti castronul cu un servet umed si lasati sa creasca timp e o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Intr-o caserola puneti la fiert apa, sarea si bicarbonatul de sodiu.

Impartiti aluatul in 12 bucati. Eu am calculat cam 70 g/ bretzel.

Pentru a forma un bretzel mai intai faceti un « serpisor », mai gros la mijloc, apoi apucati capetele si impletiti covrigul.

Scufundati covrigii in apa fierbinte si lasati numai cateva secunde, pana se ridica ei la suprafata apei. Eu folosesc o paleta atunci cand ii scot din apa, astfel ii scurg bine.

Pe o tava cu hartie de copt, asezati covrigii. Dupa ce s-au zvantat putin, cu ajutorul unei pensule, badijonati cu un ou batut. Eu presar pe covrigi susan sau mac.

Dati la cuptor pt aproximativ 15 min, dar trebuie supravegheati.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel/ covrigi nemtesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
ECLER

ECLER

Coji: Se fierb uleiul si apa in clocot. Se da jos cratita de pe foc si se adauga imediat faina,

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose cu iaurt

Briose cu iaurt

Intr-un vas mai mare, mixam untul pe care l-am tinut la temperatura camerei , impreuna cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 8 g sare
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 g margarina
  • Pt fiert: 500 ml apa
  • 2 linguri de sare
  • 40 g bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela.dima
Flammekueche/ Tarta alsaciana

Flammekueche/ Tarta alsaciana

Pentru cei care vor sa mai inlocuiasca pizza din cand in cand, va propun aceasta tarta alsaciana.

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pasca cu branza si visine ,fara aluat