autor:

Fara foto

» » Prajituri

Bretzel/ covrigi nemtesti

Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
500 g faina, o lingurita drojdie uscata, 8 g sare, 150 ml apa, 150 ml lapte, 30 g margarina, Pt fiert: 500 ml apa, 2 linguri de sare, 40 g bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ 5 minute, cu mana sau la robot.
Acoperiti castronul cu un servet umed si lasati sa creasca timp e o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Intr-o caserola puneti la fiert apa, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Impartiti aluatul in 12 bucati. Eu am calculat cam 70 g/ bretzel.
Pentru a forma un bretzel mai intai faceti un « serpisor », mai gros la mijloc, apoi apucati capetele si impletiti covrigul.
Scufundati covrigii in apa fierbinte si lasati numai cateva secunde, pana se ridica ei la suprafata apei. Eu folosesc o paleta atunci cand ii scot din apa, astfel ii scurg bine.
Pe o tava cu hartie de copt, asezati covrigii. Dupa ce s-au zvantat putin, cu ajutorul unei pensule, badijonati cu un ou batut. Eu presar pe covrigi susan sau mac.
Dati la cuptor pt aproximativ 15 min, dar trebuie supravegheati.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel/ covrigi nemtesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort dobos

Tort dobos

Blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, vanilia, coaja si zeama de lamaie si

67 voturi    14 comentarii
3h 40 min
Prajituri
Trandafirii desertului

Trandafirii desertului

Migdalele si zaharul se macina (eu am facut in blender) apoi se pune intr-un castron si se amesteca

12 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 8 g sare
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 g margarina
  • Pt fiert: 500 ml apa
  • 2 linguri de sare
  • 40 g bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela.dima
Flammekueche/ Tarta alsaciana

Flammekueche/ Tarta alsaciana

Pentru cei care vor sa mai inlocuiasca pizza din cand in cand, va propun aceasta tarta alsaciana.

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide