autor:

Fara foto

» » Prajituri

Bretzel/ covrigi nemtesti

Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela.dima (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
500 g faina, o lingurita drojdie uscata, 8 g sare, 150 ml apa, 150 ml lapte, 30 g margarina, Pt fiert: 500 ml apa, 2 linguri de sare, 40 g bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei). Framantati aluatul aproximativ 5 minute, cu mana sau la robot.

Acoperiti castronul cu un servet umed si lasati sa creasca timp e o ora, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Intr-o caserola puneti la fiert apa, sarea si bicarbonatul de sodiu.

Impartiti aluatul in 12 bucati. Eu am calculat cam 70 g/ bretzel.

Pentru a forma un bretzel mai intai faceti un « serpisor », mai gros la mijloc, apoi apucati capetele si impletiti covrigul.

Scufundati covrigii in apa fierbinte si lasati numai cateva secunde, pana se ridica ei la suprafata apei. Eu folosesc o paleta atunci cand ii scot din apa, astfel ii scurg bine.

Pe o tava cu hartie de copt, asezati covrigii. Dupa ce s-au zvantat putin, cu ajutorul unei pensule, badijonati cu un ou batut. Eu presar pe covrigi susan sau mac.

Dati la cuptor pt aproximativ 15 min, dar trebuie supravegheati.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bretzel/ covrigi nemtesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec alb cu lamaie

Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu zahar ars si gem

Prajitura cu zahar ars si gem

Modul de preparare I. Se arde 150 gr zahar care se stinge cu 150 apa si se lasa sa fiarba , pana

6 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • o lingurita drojdie uscata
  • 8 g sare
  • 150 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 30 g margarina
  • Pt fiert: 500 ml apa
  • 2 linguri de sare
  • 40 g bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela.dima
Flammekueche/ Tarta alsaciana

Flammekueche/ Tarta alsaciana

Pentru cei care vor sa mai inlocuiasca pizza din cand in cand, va propun aceasta tarta alsaciana.

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Placintele cu mere si stafide