autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu frisca si piure de visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 10 linguri lapte, 10 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, un praf de sare, Pentru crema:, 350 ml smantana grasa, 4-5 linguri zahar pudra, 1 borcan mic de visine fara samburi, 1 lingura zahar, 1 lingura rasa amidon, 2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Briosele:
Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri.
Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute.
Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Crema:
Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender.
Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc.
Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa.
Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec.
Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa.
Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat sa se amestece cele doua.
Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.
Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu frisca si piure de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

126 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu unt si ciocolata

Biscuiti cu unt si ciocolata

se amesteca untul cu faina , apooi daugati ouale si zaharul , un varf de sare dupa gust , asfel

26 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 iunie 2015

    Multumesc Adelina!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 05 iunie 2015

    arata tare faine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 350 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Adelina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clafoutis cu struguri