autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Briose cu frisca si piure de visine

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri ulei, 10 linguri lapte, 10 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, un praf de sare, Pentru crema:, 350 ml smantana grasa, 4-5 linguri zahar pudra, 1 borcan mic de visine fara samburi, 1 lingura zahar, 1 lingura rasa amidon, 2 lingurite esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Briosele:
Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri.
Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute.
Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Crema:
Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender.
Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc.
Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa.
Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec.
Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa.
Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat sa se amestece cele doua.
Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.
Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu frisca si piure de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

12 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune de post

Galuste cu prune de post

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga

5 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 08 iunie 2015

    Multumesc Adelina!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 05 iunie 2015

    arata tare faine!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 350 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Adelina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Rulada cu ciocolata sau dulceata