Briosele:
Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele.
Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri.
Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute.
Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.
Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Crema:
Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender.
Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc.
Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa.
Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec.
Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa.
Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat sa se amestece cele doua.
Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.
Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii