Briose cu frisca si piure de visine

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Briose cu frisca si piure de visine

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 350 ml smantana grasa
  • 4-5 linguri zahar pudra
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

Briosele:

Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele.

Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incoporam cu o paleta, usor, in compozitia de galbenusuri.

Luam niste forme de briose din silicon, le umplem pe 3/4 cu aceasta compozitie. Daca nu aveti forme de siliocon, folositi tava de briose in care puneti hartiute.

Formele le asezam pe o tava de aragaz, introducem briosele in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

Dupa 25 -30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.

Crema:

Visinele le scurgem de sirop si le dam in blender.

Le amestecam cu o lingura de zahar, le punem intr-o cratita si le transferam pe foc.

Lasam sa clocoteasca cam 1 minut, apoi punem amidonul, pe care il dizolvam inainte cu 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si lasam sa mai dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca acest amestec.

Smantana o mixam cu zaharul pudra, esenta de vanilie, pana devine spumoasa.

Adaugam in ea piureul de visine racorit, mai mixam cateva secunde cat sa se amestece cele doua.

Punem crema intr-un pos si ornam briosele, care s-au racit intre timp.

Se dau la frigider pentru 1-2 ore, apoi se servesc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor