autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Briose cu fructe

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Ingrediente
5 oua, 5 linguri cu varf cu faina, 1 cana zahar, 5 linguri apa fierbinte, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 2 felii de pepene galben, 1 cana cu zmeura, 200g physalis, 1 plic glazura de vanilie din comert

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis scoase din frunze, spalate si taiate in jumatati. Se freaca galbenusurile cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa si albicioasa, se adauga pe rand cate o lingura cu apa fierbinte mixand energic dupa fiecare, apoi aromele si faina cernuta; se amesteca aceasta compozitie cu albusurile batute spuma tare,in doua etape, in miscari verticale cu o spatula.



In formele de briose se pune o lingura cu aluat,apoi fructe amestecate sau separat, se acopera cu alte doua linguri cu aluat iar deasupra se impart fructele ramase. Se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc, iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe un platou. Se toarna deasupra glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic si se orneaza cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose de Post cu Fructe

Briose de Post cu Fructe

Incalzim cuptorul. Pregatim un tava pentru briose in care punem hartiute. Punem o lingura de

4 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose  de post cu fructe si scortisoara

Briose de post cu fructe si scortisoara

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara,

11 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2015

    kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

    Bune briosele dar de ce Apa fierbinte?Nu este mai bine 5linguri suc de portocala sau iaurt?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 felii de pepene galben
  • 1 cana cu zmeura
  • 200g physalis
  • 1 plic glazura de vanilie din comert

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Saculeti cu mere