autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Briose cu fructe

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Ingrediente
5 oua, 5 linguri cu varf cu faina, 1 cana zahar, 5 linguri apa fierbinte, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 2 felii de pepene galben, 1 cana cu zmeura, 200g physalis, 1 plic glazura de vanilie din comert

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis scoase din frunze, spalate si taiate in jumatati. Se freaca galbenusurile cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa si albicioasa, se adauga pe rand cate o lingura cu apa fierbinte mixand energic dupa fiecare, apoi aromele si faina cernuta; se amesteca aceasta compozitie cu albusurile batute spuma tare,in doua etape, in miscari verticale cu o spatula.



In formele de briose se pune o lingura cu aluat,apoi fructe amestecate sau separat, se acopera cu alte doua linguri cu aluat iar deasupra se impart fructele ramase. Se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc, iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe un platou. Se toarna deasupra glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic si se orneaza cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose  de post cu fructe si scortisoara

Briose de post cu fructe si scortisoara

Marul si banana se curata de coaja,se taie cubulete si se amesteca cu zaharul,zaharul vanilat, scortisoara,

11 voturi    11 comentarii
1h
Retete de post
Briose cu fructe de padure

Briose cu fructe de padure

Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile le-am batut cu mixerul si treptat am adaugat zaharul

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2015

    kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

    Bune briosele dar de ce Apa fierbinte?Nu este mai bine 5linguri suc de portocala sau iaurt?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 felii de pepene galben
  • 1 cana cu zmeura
  • 200g physalis
  • 1 plic glazura de vanilie din comert

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Macaroane din cocus