autor:

LUBITA

» » Dulciuri diverse

Briose cu fructe

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2015

Ingrediente
5 oua, 5 linguri cu varf cu faina, 1 cana zahar, 5 linguri apa fierbinte, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, 2 felii de pepene galben, 1 cana cu zmeura, 200g physalis, 1 plic glazura de vanilie din comert

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis scoase din frunze, spalate si taiate in jumatati. Se freaca galbenusurile cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa si albicioasa, se adauga pe rand cate o lingura cu apa fierbinte mixand energic dupa fiecare, apoi aromele si faina cernuta; se amesteca aceasta compozitie cu albusurile batute spuma tare,in doua etape, in miscari verticale cu o spatula.



In formele de briose se pune o lingura cu aluat,apoi fructe amestecate sau separat, se acopera cu alte doua linguri cu aluat iar deasupra se impart fructele ramase. Se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc, iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe un platou. Se toarna deasupra glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic si se orneaza cu fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu fructe goji

Briose cu fructe goji

Se pun intr-un vas pe rand ouale,zaharul,zaharul vanilat uleiul , laptele si cacao si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briose cu fructe si nuci

Briose cu fructe si nuci

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam

13 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2015

    kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

    Bune briosele dar de ce Apa fierbinte?Nu este mai bine 5linguri suc de portocala sau iaurt?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 felii de pepene galben
  • 1 cana cu zmeura
  • 200g physalis
  • 1 plic glazura de vanilie din comert

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

kok miori,apa fierbinte intareste bezeaua mai repede si devine mai lucioasa,in nici un caz nu adaugi suc de fructe sau iaurt;multumesc de vizita si sa ai spor la prajiturit!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec brun