Se pun in trei boluri: zmeura spalata si scursa, pulpa de pepene taiata cubulete, fructele de physalis scoase din frunze, spalate si taiate in jumatati. Se freaca galbenusurile cu sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa si albicioasa, se adauga pe rand cate o lingura cu apa fierbinte mixand energic dupa fiecare, apoi aromele si faina cernuta; se amesteca aceasta compozitie cu albusurile batute spuma tare,in doua etape, in miscari verticale cu o spatula.
In formele de briose se pune o lingura cu aluat,apoi fructe amestecate sau separat, se acopera cu alte doua linguri cu aluat iar deasupra se impart fructele ramase. Se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc, iar dupa ce s-au racit se scot si se pun pe un platou. Se toarna deasupra glazura pregatita dupa instructiunile de pe plic si se orneaza cu fructe.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii