Ingrediente
Pentru aluat:, 200 ml lapte cald, 250 gr branza dulce de vaci, 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 50 gr unt moale, 3 linguri ulei de masline, 650-700 gr faina tip 650, ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele, 1 lingura plina de drojdie uscata, , Pentru umplut:, , prune uscate sau deshidratate, , Pentru decor:, , zahar pudra vanilat
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.
Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.
In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, dupa care le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana s-au rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.
Sa va fie de folos!!
Gheorghe Lucia , 19 februarie 2015
bune .ff bune
Lucia Gheorghe , 19 februarie 2015
cred ca sunt bune de servit la ceai , sau la micu dejun