autor:

Simona_Georgescu

» » Aluaturi si Foietaje

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 ml lapte cald, 250 gr branza dulce de vaci, 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 50 gr unt moale, 3 linguri ulei de masline, 650-700 gr faina tip 650, ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele, 1 lingura plina de drojdie uscata, , Pentru umplut:, , prune uscate sau deshidratate, , Pentru decor:, , zahar pudra vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina, mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele...



Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute.



Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon.



In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, dupa care le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana s-au rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra.

Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu gem

Placintele cu gem

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute

72 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia  2011

Sfintisori (mucenici) moldovenesti, editia 2011

Pentru ca miine e sarbatoarea Sf. 40 de Mc. din Sevastia, ca in fiecare an, de 8 martie fac sfintisori

14 voturi    13 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • zbiggi

    zbiggi (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2015

    Foarte faine! Am notat reteta!

  • Fara foto

    Mariana Voicu Maxim , 02 martie 2015

    Nu prea sunt briose...mai mult gogosi puse in forme de briose...dar arata super bine si se evita prajitul in ulei...interesante..de retinut !!

  • Fara foto

    Luminita Ticolea , 23 februarie 2015

    bune bune

    • Fara foto

      Gheorghe Lucia , 19 februarie 2015

      bune .ff bune

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 19 februarie 2015

      cred ca sunt bune de servit la ceai , sau la micu dejun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte cald
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt moale
  • 3 linguri ulei de masline
  • 650-700 gr faina tip 650
  • ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele
  • 1 lingura plina de drojdie uscata
  • Pentru umplut:
  • prune uscate sau deshidratate
  • Pentru decor:
  • zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Piept de porc cu soric crocant

Piept de porc cu soric crocant

Se face o saramura din 2 linguri sare, 2 linguri zahar, 2 linguri marinata macelarului si apa cat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
zbiggi

zbiggi (Chef de cuisine)

Foarte faine! Am notat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru pizza