autor:

amalia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose-martisor (Spring- muffins)

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2018

Ingrediente
Aluat:, 2 oua, 1 iaurt degresat ( 200 g), 200 g capsuni bine coapte, 10-12 frunze de menta, 6 lg Green Sugar, 1 lg otet, 3 lg cacao, 8 lg faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, , Decor:, 250 g mascarpone, 3 lg Green Sugar, capsuni, frunzulite de menta, praf magic de iubire

Dificultate: Medie Timp: 3h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se apropie 1 Martie si martisoarele au inceput sa apara. Cum eu prefer sa fac cev cu mainile mele, anul acesta va propun niste martisoare dulci.



Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima.



Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine.

Adaugi iaurtul si omogenizezi totul.

Ouale le speli cu apa calduta si detergent de vase ( eu fac asa intotdeauna) si separi albusurile.

Bati albusurile spuma , impreuna cu praful de sare.

Adaugi galbenusurile si mixezi in continuare.

Torni crema de iaurt cu capsuni si zaharul si omogenizezi.

Adaugi cacaoa si faina, iar la final praful de copt ( nestins) si mixezi la viteza mica, pana cand obtii un aluat de consistenta unei smantani subtire, fara cocoloase.

Umpli formele de briose cca 2/3 cu aceasta compozitie si dai la cuptor pentru 25-35 min.

Cand s-au copt, lasi briosele sa se raceasca in forme si intre timp prepari crema pentru decor astfel: mixezi la viteza mica ,branza mascarpone cu zaharul pana cand devine spumoasa si o dai la rece.

O data racite prajiturelele le decorezi cu crema, capsuni si frunzulitele de menta.



Servesti celor dragi alaturi de un sarut dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose-martisor (Spring- muffins)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Madlene cu ciocolata

Madlene cu ciocolata

1. Cernem cele 3 tipuri de faina intr-un bol si le amestecam cu bicarbonatul. 2. Intr-un alt bol

12 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Separam albusurile de galbenusuri,galbenusurile le amestecam cu un strop de sare,cele 4 linguri de

10 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 iaurt degresat ( 200 g)
  • 200 g capsuni bine coapte
  • 10-12 frunze de menta
  • 6 lg Green Sugar
  • 1 lg otet
  • 3 lg cacao
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor:
  • 250 g mascarpone
  • 3 lg Green Sugar
  • capsuni
  • frunzulite de menta
  • praf magic de iubire

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

24 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi si crema de caise