autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Briose "Om de zapada"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
* 200 g unt, * 200 ml lapte, * 250 g zahar, * 250 g faina, * 200 g fructe de padure, * 4 oua, * 50 g cacao, * 1 plic praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se adauga fructele de padure amestecand usor.

Compozitia obtinuta se pune in tavite sub forma de oameni de zapada si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.

Se unge fiecare om de zapda cu un strat subtire de unt si se imbraca in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Om de zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Intr-un bol se bate oul spuma cu zaharul apoi se adauga pe rand si amestecand untul, smantana, esentele

1 vot    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Buze , 26 decembrie 2014

    arata bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Super!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 ml lapte
  • * 250 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 200 g fructe de padure
  • * 4 oua
  • * 50 g cacao
  • * 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie cu bezea