autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Briose "Om de zapada"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
* 200 g unt, * 200 ml lapte, * 250 g zahar, * 250 g faina, * 200 g fructe de padure, * 4 oua, * 50 g cacao, * 1 plic praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se adauga fructele de padure amestecand usor.

Compozitia obtinuta se pune in tavite sub forma de oameni de zapada si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.

Se unge fiecare om de zapda cu un strat subtire de unt si se imbraca in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Om de zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de mere

Prajitura de mere

Intru-n castron se amesteca componentele pentru aluat si se formeaza un aluat fraged care se da la

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu visine si dulce de leche

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Buze , 26 decembrie 2014

    arata bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Super!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 ml lapte
  • * 250 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 200 g fructe de padure
  • * 4 oua
  • * 50 g cacao
  • * 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri cu dulceata