autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Briose "Om de zapada"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
* 200 g unt, * 200 ml lapte, * 250 g zahar, * 250 g faina, * 200 g fructe de padure, * 4 oua, * 50 g cacao, * 1 plic praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se adauga fructele de padure amestecand usor.

Compozitia obtinuta se pune in tavite sub forma de oameni de zapada si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.

Se unge fiecare om de zapda cu un strat subtire de unt si se imbraca in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Om de zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite "bronzate" cu branza si menta

Punem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si

9 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prăjitură cu cremă de zahăr ars

Prăjitură cu cremă de zahăr ars

O prajitura simpla dar minunata. Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il

19 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Buze , 26 decembrie 2014

    arata bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Super!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 ml lapte
  • * 250 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 200 g fructe de padure
  • * 4 oua
  • * 50 g cacao
  • * 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe de padure