autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Briose "Om de zapada"

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2014

Ingrediente
* 200 g unt, * 200 ml lapte, * 250 g zahar, * 250 g faina, * 200 g fructe de padure, * 4 oua, * 50 g cacao, * 1 plic praf de copt

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul taiat cubulete impreuna cu zaharul,cacaoa,laptele si se pune sa fiarba la foc mic amestecand mereu.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se lasa sa se raceasca, apoi se adauga treptat ouale .

Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se adauga fructele de padure amestecand usor.

Compozitia obtinuta se pune in tavite sub forma de oameni de zapada si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.

Se unge fiecare om de zapda cu un strat subtire de unt si se imbraca in pasta de zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose "Om de zapada"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane

Bomboane

Biscuiti se dau prin masina de tocat si se amesteca cu siropul(apa+zahar+cacao+unt se pun pe foc

31 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Buze , 26 decembrie 2014

    arata bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    Super!!!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • * 200 g unt
  • * 200 ml lapte
  • * 250 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 200 g fructe de padure
  • * 4 oua
  • * 50 g cacao
  • * 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac