autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 200 gr. fasole rosie la cutie, 600 gr. bucãti de muschi de porc sau vitã, vin alb optional, 4 linguri de ulei, 1 lingurã pastã de ardei, 1 linguritã micã de boia dulce, 1 legãturã de pãtrunjel si coriandru, sare mare, piper, 8 cãtei de usturoi, 1 ceapã, 300 gr. orez, 1 lingurã otet, 1 lãmâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1)In ziua anterioarã se condimenteazã carnea cu pasta fãcutã din: ulei,pasta de ardei, boia,pãtrunjel proaspãt tocat, sare si piper.
2)In propria zi, prãjeste carnea la foc mic cca. 20 min.Se poate pune si vin alb :)
Adaugã cãtei de usturoi tocati si mai lasã la prãjit.
3)Pt.orez de fasole:
Cãleste ceapa tocatã in 2-3 linguri din sosul de la carne sau ulei.Adaugã orezul, fasolea (am folosit de cutie, deja fiartã), si 8 dl de apã, sare si piper.
Lasã sã fiarbã la foc mic.
4)Spre sfârsit pune coriandru proaspãt tocat si otetul.
Serveste carnea, peste care s-a stors lãmâia cu garnitura de orez.Este o mâncare sãtioasã, tipic portughezã :)sper sã vã placã...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Ficatei de pui lionezi cu piure de cartofi

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se aseaza in tava. Ceapa

11 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam ciupercile de pielita si le indepartam codita. Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam

40 voturi    19 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Interesanta combinatie, da' arata bine.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O combinatie tare interesanta.Este bine de incercat si noutati.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Arata super bine si in mod sigur are un gust deosebit...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Imi place mult fasolea rosie cu carne,dar nu am folosit niciodata in combinatie cu orez.Suna interesant.Cred ca o sa incerc si eu.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca iese tare gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bunatate...*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte aromata si arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 200 gr. fasole rosie la cutie
  • 600 gr. bucãti de muschi de porc sau vitã
  • vin alb optional
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurã pastã de ardei
  • 1 linguritã micã de boia dulce
  • 1 legãturã de pãtrunjel si coriandru
  • sare mare
  • piper
  • 8 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 300 gr. orez
  • 1 lingurã otet
  • 1 lãmâie

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta combinatie, da' arata bine.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen