1)In ziua anterioarã se condimenteazã carnea cu pasta fãcutã din: ulei,pasta de ardei, boia,pãtrunjel proaspãt tocat, sare si piper.
2)In propria zi, prãjeste carnea la foc mic cca. 20 min.Se poate pune si vin alb :)
Adaugã cãtei de usturoi tocati si mai lasã la prãjit.
3)Pt.orez de fasole:
Cãleste ceapa tocatã in 2-3 linguri din sosul de la carne sau ulei.Adaugã orezul, fasolea (am folosit de cutie, deja fiartã), si 8 dl de apã, sare si piper.
Lasã sã fiarbã la foc mic.
4)Spre sfârsit pune coriandru proaspãt tocat si otetul.
Serveste carnea, peste care s-a stors lãmâia cu garnitura de orez.Este o mâncare sãtioasã, tipic portughezã :)sper sã vã placã...
Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii