autor:

Piri Piri e Canela

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 4 persoane:, 200 gr. fasole rosie la cutie, 600 gr. bucãti de muschi de porc sau vitã, vin alb optional, 4 linguri de ulei, 1 lingurã pastã de ardei, 1 linguritã micã de boia dulce, 1 legãturã de pãtrunjel si coriandru, sare mare, piper, 8 cãtei de usturoi, 1 ceapã, 300 gr. orez, 1 lingurã otet, 1 lãmâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1)In ziua anterioarã se condimenteazã carnea cu pasta fãcutã din: ulei,pasta de ardei, boia,pãtrunjel proaspãt tocat, sare si piper.
2)In propria zi, prãjeste carnea la foc mic cca. 20 min.Se poate pune si vin alb :)
Adaugã cãtei de usturoi tocati si mai lasã la prãjit.
3)Pt.orez de fasole:
Cãleste ceapa tocatã in 2-3 linguri din sosul de la carne sau ulei.Adaugã orezul, fasolea (am folosit de cutie, deja fiartã), si 8 dl de apã, sare si piper.
Lasã sã fiarbã la foc mic.
4)Spre sfârsit pune coriandru proaspãt tocat si otetul.
Serveste carnea, peste care s-a stors lãmâia cu garnitura de orez.Este o mâncare sãtioasã, tipic portughezã :)sper sã vã placã...
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucãti marinate cu orez de fasole (Rojões com arroz de feijão)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Maglubeh cu carne de vita-specific tarilor arabe

Carnea de vita se taie in bucati de cca 4 cm ; se spala si se pune la fiert cu apa si o lingurita

27 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Interesanta combinatie, da' arata bine.

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O combinatie tare interesanta.Este bine de incercat si noutati.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Arata super bine si in mod sigur are un gust deosebit...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Imi place mult fasolea rosie cu carne,dar nu am folosit niciodata in combinatie cu orez.Suna interesant.Cred ca o sa incerc si eu.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca iese tare gustoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bunatate...*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Foarte aromata si arata super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 200 gr. fasole rosie la cutie
  • 600 gr. bucãti de muschi de porc sau vitã
  • vin alb optional
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurã pastã de ardei
  • 1 linguritã micã de boia dulce
  • 1 legãturã de pãtrunjel si coriandru
  • sare mare
  • piper
  • 8 cãtei de usturoi
  • 1 ceapã
  • 300 gr. orez
  • 1 lingurã otet
  • 1 lãmâie

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta combinatie, da' arata bine.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole