autor:

Fara foto

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)

Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Macovei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2013

Ingrediente
8 felii de paine toast, 8 galbenusuri (eu am pus 7 galbenusui), 100 grame de unt (se pot pune si 150gr), 1 ou (eu am pus 2 oua), 500 ml lapte, 200 grame gem de caise, 150 grame zahar, coaja rasa de la o portocala, 1/2 lingurita nucsoara, 1 lingurita de scortisoara, 1/4 cuisoare pisate, esenta de vanilie (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu scotisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de portocala. Cu acest unt aromat se unge tava in care se va coace budinca, si feliile de paine, una cate una. Dupa ce le-am uns le-am taiat pe diagonala si le-am asezat in tava una langa alta.

Ouale si galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Trebuia adaugata si esenta de vanilie, dar eu am exclus-o din reteta. Dupa ce s-a topit bine zaharul am adaugat laptele fiert, amestecand continuu.

Acest amestec l-am turnat in tava peste feliile de paine. Tava se pune intr-un alt vas care se umple cu apa pana la jumatatea tavii.

Se da la cuptor 45 de minute la 200 de grade. Dupa cele 45 de minute se scoate tava, se unge budinca cu gemul de caise si se mai da la cuptor inca 15 minute.

Dupa ce am scos-o din cuptor am acoperit-o pentru a se inmuia painea si am lasat-o sa se raceasca.

E buna ca si desert sau se poate servi la micul dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paine (dupa reteta lui Jamie Oliver)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Alpahores fara faina

Alpahores fara faina

Se freaca untul cu zaharul bine pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusul si restul ingridentelor

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marinela Corina , 29 septembrie 2014

    yamyy

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 8 felii de paine toast
  • 8 galbenusuri (eu am pus 7 galbenusui)
  • 100 grame de unt (se pot pune si 150gr)
  • 1 ou (eu am pus 2 oua)
  • 500 ml lapte
  • 200 grame gem de caise
  • 150 grame zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 cuisoare pisate
  • esenta de vanilie (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Macovei
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Prajitura cu caramel si nuca

Prajitura cu caramel si nuca

Blat: Se bat 6 albusuri cu 200 g de zahar, apoi se adauga nuca, faina si praful de copt. Dupa ce

31 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri
Salata de papadie

Salata de papadie

Se spala frunzele de papadie. Se pune apa cu sare la fiert intr-o cratita. cand da in clocot se adauga

7 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Terci din fulgi de ovaz