Budinca de paine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Budinca de paine

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 200ml lapte caldut
  • un plic budinca de vanilie(sau ciocolata)
  • 4 felii de paine
  • unt
  • cateva bucati mici de ciocolata

Mod de preparare

Atat de bine a mirosit budinca in cuptor incat va spun sincer ca am plecat 5 minute de langa ea,sa o las la racit ca tot omu,si cand m-am intors sa-i fac cateva poze,deja fusese mancata o parte din ea:)).Asa ca m-am hotarat ca de acuma sa gatesc cand nu mai sunt pofiticiosii pe acasa sa pot prezenta si eu reteta ca la carte :))

Budinca de paine este nemaipomenita la micul dejun si era indispensabila copilariei din trecut .Eu insa am gustat-o pentru prima oara astazi si data viitoare sigur voi dubla cantitatile :))

Feliile de paine le taiem cubulete micute.Amestecam ouale cu zaharul pana acesta s-a topit (sau in cazul meu ,pana va plictisiti ca doara sa topeste zaharul si in cuptor:)) ).Separat amestecam laptele cu budinca apoi adaugam peste amestecul de oua. Vasul yena(sau orice vas termorezistent) il ungem cu unt.Punem bucatile de paine in mai multe straturi si peste punem amestecul de oua.Amestecul trebuie sa acopere si ultimul strat de paine dar atentie sa nu curga din vas.Pe deasupra punem bucatile de ciocolata si dam la cuptor budinca pentru o ora,la foc mic.

Scoateti budinca din cuptor si impartiti-o cu cei dragi:) !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura