autor:

Andreea_Lazar

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca de vinete

Autor: Andreea_Lazar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Lazar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2016

Ingrediente
o vanata potrivita, 3 rosii, 5 cartofi, 100 ml bulion (o ceasca), 4 catei de usturoi, o ceapa, 1 legatura patrunjel, ulei de masline, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul si i-am mai lasat putin la fiert.
Dupa ce s-au fiert i-am pus intr-un vas termorezistent si m-am apucat sa prajesc vanata.
Vanata am taiat-o rondele sau felii si am prajit-o in ulei de masline.
Apoi am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit in uleiul ramas de la vinete, dupa care am adaugat sucul de rosii (cele 3 rosii le-am dat pe razatoare), sare si piper; am mai lasat putin la fiert pana s-a facut un sos.
M-am intors la cartofi pe care i-am presarat cu frunze de patrunjel, apoi am turnat sosul peste ei.
Am asezat feliile de vanata peste cartofi si am mai dat la cuptor pentru 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Se spală legumele şi se lasă la scurs. Vinetele se taie pe lateral în felii de 1 cm grosime

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
.  Budincă de vinete

. Budincă de vinete

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 grade. Se încinge uleiul de măsline şi se rumenesc feliile

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • o vanata potrivita
  • 3 rosii
  • 5 cartofi
  • 100 ml bulion (o ceasca)
  • 4 catei de usturoi
  • o ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Lazar
Gazpacho cu portocala

Gazpacho cu portocala

Gazpacho este o reţetă spaniolă, o supă cremă rece de roşii, foarte gustoasă şi răcoritoare

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare. Am adăugat

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Fasole facaluita cu carnati