autor:

PanaCris

» » , , Retete de Pasti, Budinci, Dulciuri diverse

Budinca din cozonac

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2015

Ingrediente
Cozonac 4 felii mai groase,, Ouă 3 bucăți,, Frișcă lichidă 250 ml,, Lapte gras 100 ml,, Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,, Pentru toping:, Globulețe, mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g.,, Frișcă lichidă cca. 100 ml.

Dificultate: Redusa Timp: 30h

8 voturi

Mod de preparare

Feliile de cozonac se taie bucățele, după ce am terminat, mi-am adus aminte că puteam folosi mai rapid SaladChef-ul :d, data viitoare;)



Se pregătește o tavă de cca. 30/20, eu am pus la treabă noua achiziție, tava porționată, se tapetează cu foaie de pergament sau se unge cu unt și făină. În fiecare locaș se pun cubulețe de cozonac, strecurând printre ele bucățele de ciocolată. Ouăle se bat energic cu frișca lichidă și laptele, apoi se toarnă peste prăjitura. Se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 180 grade. Între timp se topește în vasul special pentru glazură ciocolățelele care n-au trecere la Zmei, se adaugă frișca lichidă și se amestecă energic până ce se omgenizează compoziția și se obține o glazură lichidă. După ce a expirat timpul de coacere, de data asta nu e necesar să faceți testul scobitorii :D, cozonacul e copt de câteva zile :D, iar amestecul de ouă, lapte și frișcă lichidă se încheagă imediat. Se toarnă glazura de ciocolată peste budincă și se la la răcit cca. 20 de minute. Apoi se scot bucățile deja porționate, asta mi-a plăcut cel mai mult, la această tavă;) se așează pe un platou și se servesc alături de ceai, lapte sau cafeluță. Rapidă, ieftină, reciclată și delicioasă. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca din cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Drob Pascal

Drob Pascal

Pentru meniul pascal, va propun la aperitiv un drob din ficat de porc. Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30h

8 voturi

Ingrediente

  • Cozonac 4 felii mai groase,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Frișcă lichidă 250 ml,
  • Lapte gras 100 ml,
  • Ciocolată cu stafide și alune 1 tabletă,
  • Pentru toping:
  • Globulețe
  • mielușei și iepurași de ciocolată cca. 200 g.,
  • Frișcă lichidă cca. 100 ml.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tiramisu a la Margot Tiramisu a la Margot

Pentru această rețetă inspirație mi-a fost Tiramisu rețeta originală: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste,

6 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor Ciorbă de miel reţetă din Bihor

Se pune la fiert carnea de miel in apa cu sare.Cain fierbe se ia spuma formata... Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare. Morcovii

31 voturi    6 comentarii
1h
Retete de Pasti
Friptura de iepure