autor:

Fara foto

» » Fripturi

Buzunare de pui cu roşii uscate la soare

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2011

Ingrediente
[Pentru doua portii], 400 g cartofi, amestec de legume taiate bucatele, 3-4 linguri de ulei de masline, 1-2 linguri de ulei de orez, sare, piper negru, proaspăt măcinat, 2 jumatati de piept de pui, circa 350 g in total, 4 căţei de usturoi, rasi, 2 linguri de branza ricotta, 1 ceapa verde, tocata, cateva frunze proaspete de busuioc, taiate fasiute, frunze proaspete de busuioc, pentru servit, 3-4 g roşii-uscate-la-soare îmbuteliate în ulei, bine scurse, 1 mana de valeriana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 150 °C. Se aranjeaza legumele (cartofi, ardei gras, broccoli, praz) într-o tavă de copt mare, pe un singur strat. Se asezoneaza cu sare şi piper si se stropesc cu ulei de masline. Se coc circa 20 de minute, până sunt aurii şi fragezi.

Între timp se pun pieptii de pui pe o suprafaţă curată. Cu un cuţit ascuţit se deschide un buzunar în fiecare dintre ele.

Se amesteca intr-un castron branza ricotta cu sare, piper, usturoi, busuioc si rosii-uscate-la-soare. Se umplu cu buzunarele de pui cu aceasta mixtura.

Se prajesc buzunarele de pui 3 minute pe fiecare parte, în ulei de orez, într-o tigaie mare, până ce carnea este făcuta. Se serveste carnea cu cartofi rumeniţi şi cu o mixtura de ceapa verde, busuioc si valeriana, stropita cu putin ulei de masline si suc de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Buzunare de pui cu roşii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • [Pentru doua portii]
  • 400 g cartofi
  • amestec de legume taiate bucatele
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 1-2 linguri de ulei de orez
  • sare
  • piper negru
  • proaspăt măcinat
  • 2 jumatati de piept de pui
  • circa 350 g in total
  • 4 căţei de usturoi
  • rasi
  • 2 linguri de branza ricotta
  • 1 ceapa verde
  • tocata
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • taiate fasiute
  • frunze proaspete de busuioc
  • pentru servit
  • 3-4 g roşii-uscate-la-soare îmbuteliate în ulei
  • bine scurse
  • 1 mana de valeriana

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor