Ingrediente
1 plaman intreg porc, 1 inima porc, 2 rinichi porc, 1 limba porc, 600g ficat porc, 1 kg gusa porc, ½ kg pulpa de porc, 1 kg ceapa alba, 3 linguri untura, 300g jumari, 5 boabe ienibahar, 2 linguri sare, piper dupa gust, 5 m mate de vitel
Dificultate: Medie | Timp: 3h
1 vot
Mod de preparare
ATENTIE: nu aruncati apa in care ati fiert organele si carnea!
Intre timp, se taie ceapa marunt si se caleste in 3 linguri de untura timp de 20 de minute. Se pune ceapa la racit. Dupa ce s-au racit organele si carnea se taie in bucati. Se dau prin masina de tocat: organele, carnea, jumarile si ceapa. Se pune piper dupa gust si boabele de ienibahar bine zdrobite. Intr-un vas puneti cele doua linguri de sare si adaugati doua polonice din apa in care ati fiert organele. Amestecati pana la topirea totala si adaugati in compozitia obtinuta.
FOARTE IMPORTANT: matele se clatesc bine cu apa calduta. Se pun intr-un vas cu apa calduta doar cu 30 de minute inainte de a fi umplute!
Sterilizarea: Apa in care ati fiert organele se incalzeste la 70 de grade. Nu mai mult, altfel riscati sa explodeze matele umplute. Trageti oala de pe foc si puneti caltabosii in apa timp de 15 minute.