Canneloni umpluti cu spanac si urda (dupa Jamie Oliver)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 linguri de unt
  • - ulei de masline
  • - 2 catei de usturoi tocati marunt
  • - o mana de majoran si una de oregano proaspete, tocate
  • - nucsoara macinata
  • - 8 maini de spanac proaspat, spalat bine
  • - busuioc proaspat, frunzele maruntite, tulpinile taiate marunt
  • - 2 x 400g rosii coapte (din conserve de rosii in suc propriu)
  • - sare marina si piper negru proaspat macinat
  • - un pic de zahar
  • - 400g urda (ricotta)
  • - 2 maini de parmezan proaspat ras
  • - 16 tuburi de canneloni
  • - 200g mozarella
  • Pentru sos alb
  • - 500 ml smantana grasa
  • - 2 maini de parmezan proaspat ras

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C

Pune pe foc puternic o tigaie mare pe care o stropesti cu ulei de masline, adaugi untul, unul din cateii de usturoi taiat marunt, majoran, oregano si nucsoara macinata. Las-o sa se incalzeasca si sa se inmoaie usturoiul. Adauga spanacul, putin cate putin, si intoarce-l in tigaie pana cand e gata ( aproximativ 5 minute).

Rastoarna spanacul intr-un castron si lasa-l la racit.

Pune din nou tigaia pe foc, stropeste-o cu ulei de masline, adauga al doilea catel de usturoi tocat marunt, tulpina de busuioc, rosiile, sare, piper si un pic de apa rece. Adu-o la fiert si las-o sa fiarba la foc mic 10 minute (pana are consistenta de sos). Ia tigaia de pe foc si adauga frunzele de busuioc maruntite.

Toaca spanacul racit si amesteca-l cu urda si jumatate din parmezanul ras.

Umple canneloni cu amestecul de urda si spanac si pune-le peste sosul de rosii (daca poti folosi tigaia in cuptor, daca nu, rastoarna sosul de rosii intr-un vas care poate fi pus in cuptor si pune canneloni peste sos).

Amesteca smantana grasa cu parmezan, adauga sare si piper. Poti pune si un pic de apa rece daca amestecul e prea gros.

Foloseste o lingura si pune amestecul alb peste canneloni.

Stropeste tot cu ulei de masline, adauga restul de parmezan si mozarella rupta in bucatele.

Pune tigaia in cuptorul preincalzit si coace-o 20-25 minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise