autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Canneloni umpluti cu spanac si urda (dupa Jamie Oliver)

Autor: Mihaela (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
- 2 linguri de unt, - ulei de masline, - 2 catei de usturoi tocati marunt, - o mana de majoran si una de oregano proaspete, tocate, - nucsoara macinata, - 8 maini de spanac proaspat, spalat bine, - busuioc proaspat, frunzele maruntite, tulpinile taiate marunt, - 2 x 400g rosii coapte (din conserve de rosii in suc propriu), - sare marina si piper negru proaspat macinat, - un pic de zahar, - 400g urda (ricotta), - 2 maini de parmezan proaspat ras, - 16 tuburi de canneloni, - 200g mozarella, , Pentru sos alb, - 500 ml smantana grasa, - 2 maini de parmezan proaspat ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C
Pune pe foc puternic o tigaie mare pe care o stropesti cu ulei de masline, adaugi untul, unul din cateii de usturoi taiat marunt, majoran, oregano si nucsoara macinata. Las-o sa se incalzeasca si sa se inmoaie usturoiul. Adauga spanacul, putin cate putin, si intoarce-l in tigaie pana cand e gata ( aproximativ 5 minute).
Rastoarna spanacul intr-un castron si lasa-l la racit.
Pune din nou tigaia pe foc, stropeste-o cu ulei de masline, adauga al doilea catel de usturoi tocat marunt, tulpina de busuioc, rosiile, sare, piper si un pic de apa rece. Adu-o la fiert si las-o sa fiarba la foc mic 10 minute (pana are consistenta de sos). Ia tigaia de pe foc si adauga frunzele de busuioc maruntite.
Toaca spanacul racit si amesteca-l cu urda si jumatate din parmezanul ras.
Umple canneloni cu amestecul de urda si spanac si pune-le peste sosul de rosii (daca poti folosi tigaia in cuptor, daca nu, rastoarna sosul de rosii intr-un vas care poate fi pus in cuptor si pune canneloni peste sos).
Amesteca smantana grasa cu parmezan, adauga sare si piper. Poti pune si un pic de apa rece daca amestecul e prea gros.
Foloseste o lingura si pune amestecul alb peste canneloni.
Stropeste tot cu ulei de masline, adauga restul de parmezan si mozarella rupta in bucatele.
Pune tigaia in cuptorul preincalzit si coace-o 20-25 minute.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Canneloni umpluti cu spanac si urda (dupa Jamie Oliver)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu cerneala de sepie si scoici

Paste cu cerneala de sepie si scoici

Se pune la fiert o oala mare cu apa, pentru paste. Imediat ce incepe sa clocoteasca se pune sare

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza
Paste cu cabanosi si sos de rosii

Paste cu cabanosi si sos de rosii

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratita se caleste ceapa maruntita.

4 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 linguri de unt
  • - ulei de masline
  • - 2 catei de usturoi tocati marunt
  • - o mana de majoran si una de oregano proaspete
  • tocate
  • - nucsoara macinata
  • - 8 maini de spanac proaspat
  • spalat bine
  • - busuioc proaspat
  • frunzele maruntite
  • tulpinile taiate marunt
  • - 2 x 400g rosii coapte (din conserve de rosii in suc propriu)
  • - sare marina si piper negru proaspat macinat
  • - un pic de zahar
  • - 400g urda (ricotta)
  • - 2 maini de parmezan proaspat ras
  • - 16 tuburi de canneloni
  • - 200g mozarella
  • Pentru sos alb
  • - 500 ml smantana grasa
  • - 2 maini de parmezan proaspat ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ravioli in unt cu salvie si creveti