Ingrediente
4 carnati italienesti de buna calitate, ulei de masline, 4 felii groase de pancetta, tocate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 450 g linguine uscate, 100 ml smantana groasa, 4 galbenusuri de oua mari, preferabil ecologice, 100 g parmezan ras, coaja de la o lamaie, 1 fir de patrunjel proaspat, tocat, ulei de masline extravirgin
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Încingeti o tigaie mare si adaugati ulei de masline. Prajiti chiftelutele la foc mic, pana când se rumenesc pe toate partile, apoi adaugati pancetta si prajiti-o circa doua minute, pana cand devine aurie. În acest timp, aduceti la fierbere o oala cu apa sarata, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Într-un castron mare, bateti galbenusurile, smantana, jumatate din parmezan, coaja de lamaie si patrunjelul. Cand pastele sunt gata, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa in care au fiert, si amestecati-le imediat cu compozitia de oua, în oala cu paste. Adaugati chiftelutele fierbinti si amestecati totul. De la caldura pastelor, oul se va coace cu delicatete, fara sa devina jumari. Sosul trebuie sa fie cremos.
Daca pastele devin cleioase, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, ca sa subtiati. Presarati deasupra restul ele parmezan, condimentati daca este nevoie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si mancati imediat!