Carbonara cu carnati

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 carnati italienesti de buna calitate
  • ulei de masline
  • 4 felii groase de pancetta, tocate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 450 g linguine uscate
  • 100 ml smantana groasa
  • 4 galbenusuri de oua mari, preferabil ecologice
  • 100 g parmezan ras
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de patrunjel proaspat, tocat
  • ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Cu un cutit ascutit, despicati pielita carnatilor în lungime si scoateti carnea. Cu mainile umede, modelati din ea mici chiftelute si puneti-le deoparte.

Încingeti o tigaie mare si adaugati ulei de masline. Prajiti chiftelutele la foc mic, pana când se rumenesc pe toate partile, apoi adaugati pancetta si prajiti-o circa doua minute, pana cand devine aurie. În acest timp, aduceti la fierbere o oala cu apa sarata, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Într-un castron mare, bateti galbenusurile, smantana, jumatate din parmezan, coaja de lamaie si patrunjelul. Cand pastele sunt gata, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa in care au fiert, si amestecati-le imediat cu compozitia de oua, în oala cu paste. Adaugati chiftelutele fierbinti si amestecati totul. De la caldura pastelor, oul se va coace cu delicatete, fara sa devina jumari. Sosul trebuie sa fie cremos.

Daca pastele devin cleioase, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, ca sa subtiati. Presarati deasupra restul ele parmezan, condimentati daca este nevoie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si mancati imediat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise