autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Carbonara cu carnati

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
4 carnati italienesti de buna calitate, ulei de masline, 4 felii groase de pancetta, tocate, sare marinata si piper negru proaspat macinat, 450 g linguine uscate, 100 ml smantana groasa, 4 galbenusuri de oua mari, preferabil ecologice, 100 g parmezan ras, coaja de la o lamaie, 1 fir de patrunjel proaspat, tocat, ulei de masline extravirgin

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Cu un cutit ascutit, despicati pielita carnatilor în lungime si scoateti carnea. Cu mainile umede, modelati din ea mici chiftelute si puneti-le deoparte.
Încingeti o tigaie mare si adaugati ulei de masline. Prajiti chiftelutele la foc mic, pana când se rumenesc pe toate partile, apoi adaugati pancetta si prajiti-o circa doua minute, pana cand devine aurie. În acest timp, aduceti la fierbere o oala cu apa sarata, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Într-un castron mare, bateti galbenusurile, smantana, jumatate din parmezan, coaja de lamaie si patrunjelul. Cand pastele sunt gata, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa in care au fiert, si amestecati-le imediat cu compozitia de oua, în oala cu paste. Adaugati chiftelutele fierbinti si amestecati totul. De la caldura pastelor, oul se va coace cu delicatete, fara sa devina jumari. Sosul trebuie sa fie cremos.
Daca pastele devin cleioase, adaugati cateva linguri din apa in care au fiert, ca sa subtiati. Presarati deasupra restul ele parmezan, condimentati daca este nevoie, stropiti cu ulei de masline extravirgin si mancati imediat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara cu carnati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Mai intai prepari sosul: intr-o craticioara mica se aureste in ulei catelul de usturoi zdrobit, se

4 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza
Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghete cu rosii si busuioc

Spaghetele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se pune uleiul si se

9 voturi    8 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 carnati italienesti de buna calitate
  • ulei de masline
  • 4 felii groase de pancetta
  • tocate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 450 g linguine uscate
  • 100 ml smantana groasa
  • 4 galbenusuri de oua mari
  • preferabil ecologice
  • 100 g parmezan ras
  • coaja de la o lamaie
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • tocat
  • ulei de masline extravirgin

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Farfalle cu branza dulce si portocale