autor:

autor

» » Paste si pizza

Carbonara Italiana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4-500 g pasta (de preferat spaghetti), , 2 galbenusuri, , 1 albus, , 250-300 g kaizer sau sunca presata, , ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

229 voturi

Mod de preparare

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).



Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.



Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.



Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara Italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • dragos matei (Bucatar) , 09 septembrie 2011

    fara ceapa si smintina nu exista carbonara

  • Razvan , 05 mai 2010

    vinul rosu va acoperi gustul pastelor, deoarece carbonara nu are un gust puternic ... asa ca mai bine un vin alb sec :)

  • nikol , 23 aprilie 2009

    Exact cum scrie se face ...e delicioasa !

    • sandy , 07 decembrie 2008

      smantina dulce nu se foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

229 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4-500 g pasta (de preferat spaghetti)
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

dragos matei (Bucatar)

fara ceapa si smintina nu exista carbonara

Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Mini pizzete