autor:

autor

» » Paste si pizza

Carbonara Italiana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4-500 g pasta (de preferat spaghetti), , 2 galbenusuri, , 1 albus, , 250-300 g kaizer sau sunca presata, , ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

229 voturi

Mod de preparare

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).



Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.



Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.



Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara Italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Salata de paste

Salata de paste

Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se lasa sa se raceasca. Ciupercile se calesc in putin

2 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragos matei (Bucatar) , 09 septembrie 2011

    fara ceapa si smintina nu exista carbonara

  • Fara foto

    Razvan , 05 mai 2010

    vinul rosu va acoperi gustul pastelor, deoarece carbonara nu are un gust puternic ... asa ca mai bine un vin alb sec :)

  • Fara foto

    nikol , 23 aprilie 2009

    Exact cum scrie se face ...e delicioasa !

    • Fara foto

      sandy , 07 decembrie 2008

      smantina dulce nu se foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

229 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4-500 g pasta (de preferat spaghetti)
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

dragos matei (Bucatar)

fara ceapa si smintina nu exista carbonara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza rapida...la tigaie