autor:

autor

» » Paste si pizza

Carbonara Italiana

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4-500 g pasta (de preferat spaghetti), , 2 galbenusuri, , 1 albus, , 250-300 g kaizer sau sunca presata, , ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica), , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

229 voturi

Mod de preparare

Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu devin rascoapte).



Se bat galbenusurile cu albusul, sarea, piperul si jumatate din cantitatea de branza (parmigiano sau cascaval). Pastele se scurg bine, se lasa in oala dar nu pe foc, se adauga kaizerul prajit (tinut pe flacara pentru a nu se raci), ouale batute si restul de cascaval.



Se amesteca bine fara a mai fi puse la foc. Aveti incredere, sunt excelente, iar daca pastele sunt fierbinti la fel ca si compozitia din tigaie, ouale se coc atat cat trebuie.



Imediat dupa preparare, cu un pahar de vin rosu!
Kaizerul (sunca) se prajeste in tigaie cu 4-5 linguri ulei de floarea soarelui, intre timp se fierb pastele (respectand timpul de pe ambalaj - daca nu
Daca ti-a placut reteta noastra "Carbonara Italiana" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

In uleiul incins calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Lasagna cu foi de casa

Lasagna cu foi de casa

Pentru sosul Ragu: Intr-o tigaie, calim in uleiul incins ceapa taiata marunt si usturoiul taiat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dragos matei (Bucatar) , 09 septembrie 2011

    fara ceapa si smintina nu exista carbonara

  • Fara foto

    Razvan , 05 mai 2010

    vinul rosu va acoperi gustul pastelor, deoarece carbonara nu are un gust puternic ... asa ca mai bine un vin alb sec :)

  • Fara foto

    nikol , 23 aprilie 2009

    Exact cum scrie se face ...e delicioasa !

    • Fara foto

      sandy , 07 decembrie 2008

      smantina dulce nu se foloseste?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

229 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4-500 g pasta (de preferat spaghetti)
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 250-300 g kaizer sau sunca presata
  • ½ cana de parmigiano (sau cascaval ras prin razatoarea mica)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Paste cu ton RIO Mare si ardei

Paste cu ton RIO Mare si ardei

1. Umpleti o oala mare cu apa. Adăugați sare și aduceti la fierbere. Adaugati pastele și gatiti-le.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita

Reteta de aluat de pizza si Pizza Margherita

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si

3 voturi    1 comentariu
20 min
Paste si pizza
Spaghete cu sos de ciuperci

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi

17 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

dragos matei (Bucatar)

fara ceapa si smintina nu exista carbonara

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel Cosulete din spaghete cu legume si carne tocata in sos de patrunjel

Se fierb spaghetele in apa cu sare, apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece, apoi se asaza sub forma de cuiburi, in forme unse

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza