autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
- 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă), - 500 g de morcovi, - 4 cepe, - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde, - 1 linguriţă de ras-el-hanout, - 4 linguri de sos soia, - 1 linguriţă de pastă de ardei iute, - 3 linguri de ulei, 1 doză de bere sau apă, smântână, amidon

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă carnea, usturoiul, sosul de soja şi mirodeniile. Mai fierbe puţin.
Pune într-o tavă morcovii rondele apoi toarnă carnea şi berea. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor vreo 2 ore la foc potrivit sau mic, depinde de cuptor. Verifică apoi dacă sunt moi morcovii şi carnea şi ia folia. Mai lasa puţin să scadă lichidul.
Poţi servi ca atare sau să faci un sos din zeama din tavă şi nişte smântănă. Dacă vrei, adaugă şi o lingură de amidon şi dă un clocot. Eu am făcut cu vişine, iese dulce-acrişor.
Ca garnitură merge piure de cartofi, paste sau orez. Cine nu vrea garnitură să încerce cu salată de varză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Ce bunatate!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Ce arome!!!!!!!!!! Ras-el-hanout si sos de visineeeeeeeeeeeee!Preferatele mele;5*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Foarte buna reteta ta, merge in toate acaziile. Felicitari!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • - 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă)
  • - 500 g de morcovi
  • - 4 cepe
  • - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde
  • - 1 linguriţă de ras-el-hanout
  • - 4 linguri de sos soia
  • - 1 linguriţă de pastă de ardei iute
  • - 3 linguri de ulei
  • 1 doză de bere sau apă
  • smântână
  • amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bunatate!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu găluște