autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
- 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă), - 500 g de morcovi, - 4 cepe, - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde, - 1 linguriţă de ras-el-hanout, - 4 linguri de sos soia, - 1 linguriţă de pastă de ardei iute, - 3 linguri de ulei, 1 doză de bere sau apă, smântână, amidon

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Taie carnea fâşii subţiri sau cubuleţe. Taie ceapa feliuţe. Căleşte ceapa în ulei, adaugă carnea, usturoiul, sosul de soja şi mirodeniile. Mai fierbe puţin.
Pune într-o tavă morcovii rondele apoi toarnă carnea şi berea. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor vreo 2 ore la foc potrivit sau mic, depinde de cuptor. Verifică apoi dacă sunt moi morcovii şi carnea şi ia folia. Mai lasa puţin să scadă lichidul.
Poţi servi ca atare sau să faci un sos din zeama din tavă şi nişte smântănă. Dacă vrei, adaugă şi o lingură de amidon şi dă un clocot. Eu am făcut cu vişine, iese dulce-acrişor.
Ca garnitură merge piure de cartofi, paste sau orez. Cine nu vrea garnitură să încerce cu salată de varză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc sau de vită cu morcovi şi bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca

Musaca

Musacaua este o mancare foarte usor de facut si foarte gustoasa. Sunt mai multe variante care circula

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

Strogonof cu cimbru de câmp (Strogonof com tomilho)

1)Condimenteazã carnea tãiatã fâsiute cu sare si piper. Pune la prãjit carnea in 1 dl ulei

4 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Ce bunatate!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Ce arome!!!!!!!!!! Ras-el-hanout si sos de visineeeeeeeeeeeee!Preferatele mele;5*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Foarte buna reteta ta, merge in toate acaziile. Felicitari!*****

Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • - 750 g de carne de porc sau de vită(fragedă)
  • - 500 g de morcovi
  • - 4 cepe
  • - 2 căţei de usturoi sau câteva fire de usturoi verde
  • - 1 linguriţă de ras-el-hanout
  • - 4 linguri de sos soia
  • - 1 linguriţă de pastă de ardei iute
  • - 3 linguri de ulei
  • 1 doză de bere sau apă
  • smântână
  • amidon

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bunatate!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu ciuperci si carne de porc la cuptor