autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
500gr carne de porc taiata cubulete,sare,piper,chimion,2-3 foi de dafin,6 catei de usturoi, lingura pasta de ardei,1 lingurita boia dulce,3dl vin alb(cat sa acopere carnea),500gr.cartofi dulci,100gr unt. linguri de untura sau ulei,patrunjel.Mujdei:1 capatana usturoi mica,sare,ulei,smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

1)Carnea se condimenteaza cu sare, piper,chimion,dafin,usturoiul pisat,boia,pasta de ardei si vin.Se lasa la rece cel putin o ora.2)Cartofi dulci(Ipomoea batatas) se spala bine, se decojesc.Nu aruncati cojile!sunt f.bune fripte in ulei!cartofi dulci se taie rondele groase si se tin in apa.Se scoate carnea,cartofi se strecoara si se pun intr-o forma termorezistenta unsa cu jumatate din cantitatea de unt,deasupra se pun cartofi si se condimenteaza cu putina sare si piper,deasupra se pune restul de unt si se da la cuptor 25-30 min.2)Intre timp se stoarce bine carnea de marinata si se frige intr-o tigaie antiaderenta cu untura sau ulei 7-9 min cu capac.Se adauga marinata se lasa sa fiarba putin,se pune o mana de patrunjel tocat gros,capac,si se da la foc mic pana scade.Cartofi se aseaza in rand pe farfurie,deasupra fiecaruia se pune cu grija o bucata de carne,putin sos de carne peste,si patrunjel proaspat.Mujdei:usturoi pisat,sare,ulei putin se freaca bine ca o maioneza si smantana.Reteta este portugheza dar se face si in Brazilia,este asemanatoare cu carnea portugheza dar totusi diferita!in loc de patrunjel se poate pune coriandru proaspat,se serveste cu muraturi fin tocate peste,sau salata dupa plac,niciodata un portughez nu ar manca mujdei cu acest fel de mancare,sau altul...,sotul meu adora mujdeiul si cam tot ce e friptura in casa e musai cu mujdei!Tot azi am incercat sa frig si cojile de cartofii,chiar sunt bune!Vai da ce pacatoasa e mancarea asta!!!!curat farfuria si tigaia!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne marinata cu cartofi dulci la cuptor si mujdei de usturoi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Se pune carnea de miel in tava cu ulei si se introduce la cuptor. Se lasa pana se albeste, dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Crap prajit cu sos gremaolata

Crap prajit cu sos gremaolata

Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare

1 vot    0 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Bun pentru burtica. Arata bine. Gustos.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Delicios si arata super!***** O reteta foarte utila deoarece nu stiam sa folosesc acesti cartofi dulci decat copti la cuptor in coaja,copti si umpluti cu crema de branza sau piureu. Multumesc pentru idee.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte frumos.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Un deliciu, arata super

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Multumesc!incercati si voi,cartofi dulci sunt f. buni copti in staniol,se mananca pana si coaja .Sunt f populari in Brazilia,se face si prajituri din ei.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Ce bunatate de mancare.......

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata super bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Tare bine mai arata,iar gustul este pe masura,nu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 500gr carne de porc taiata cubulete,sare,piper,chimion,2-3 foi de dafin,6 catei de usturoi, lingura pasta de ardei,1 lingurita boia dulce,3dl vin alb(cat sa acopere carnea),500gr.cartofi dulci,100gr unt. linguri de untura sau ulei,patrunjel.Mujdei:1 capatana usturoi mica,sare,ulei,smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada de pui si broccoli