autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Carpaccio de vita

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
, muschi de vita (circa 1,5 kg), , rucola, , parmezan, , Marinata:, , 100 ml otet balsamic, , 100 ml vin alb sec, , 4-5 linguri sos de soia, , 100 ml ulei de masline, , oregano, busuioc, si sare dupa ochi si gust, , 2 linguri mustar, , boabe de mustar,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare


Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un aperitiv simplu, sanatos, consistent si spectaculos in acelasi timp.


Pentru reusita deplina, este foarte important ca ingredientele sa fie de cea mai buna calitate, iar carnea e musai sa fie muschi de vita - fiind cea mai frageda parte a vitei.


Cea mai elaborata etapa la aceasta reteta este sa pregatim muschiul de vita, respectiv sa-l tinem la marinat, macar 2-3 zile, asta pentru a se fragezi si mai tare si pentru un gust desavarsit....si anume se face o marinata cu ingredientele mentionate.


Trebuie sa va spun ca aceste cantitati sunt pentru un muschi de cca. 1,5 kg.


Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun peste carne (musai sa fie curatata de pielita) intr-un vas acoperit si se lasa la frigider cateva zile ( eu le-am tinut 4 zile), iar din cand in cand se rasuceste bucata de carne pentru a se patrunde mai bine.


Pentru ca feliile de carne trebuie sa fie foarte subtiri si pentru a taia cu usurinta, dupa ce carnea e marinata, se infasoara in folie alimentara si se da cateva ore la congelator....taierea se face fie cu un cutit bine ascutit, fie cu un feliator electric.


Nota: pentru ca nu sunt mare fan al carnii in stare cruda, am incercat sa modific putin reteta originala dupa cheful si gustul meu si anume, dupa ce muschiul a stat la marinat, l-am trantit pe gratarul incins, cate 3-4 min pe fiecare parte, dupa care l-am acoperit cu restul de la marinata, in care am mai adaugat un pic de mustar cu boabe, apoi l-am impachetat in folie alimentara si l-am pus la congelator.


Acum nu va mai ramane decat realizati carpaccio si anume sa asezati pe farfurie cateva felii, repet f.foarte subtiri de carne, apoi o mana de rucola bine scursa, sare si piper proaspat macinat, stropiti cu un dressing din otet basamic, mustar si ulei de masline dupa gust, iar la urma puneti cateva fasii subtiri de parmezan si optional cateva seminte de in sau dovleac.


Gata! Un pahar de Chianti alaturi si sa aveti pofta!


Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Despre placerile vietii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Carpaccio de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    Delicios....chiar daca l ai pus pe gratar.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • muschi de vita (circa 1,5 kg)
  • rucola
  • parmezan
  • Marinata:
  • 100 ml otet balsamic
  • 100 ml vin alb sec
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei de masline
  • oregano
  • busuioc, si sare dupa ochi si gust
  • 2 linguri mustar
  • boabe de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Delicios....chiar daca l ai pus pe gratar.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor