autor:

autor

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Carpaccio de vita

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
, muschi de vita (circa 1,5 kg), , rucola, , parmezan, , Marinata:, , 100 ml otet balsamic, , 100 ml vin alb sec, , 4-5 linguri sos de soia, , 100 ml ulei de masline, , oregano, busuioc, si sare dupa ochi si gust, , 2 linguri mustar, , boabe de mustar,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare


Acest preparat cu radacini italiene reprezinta un aperitiv simplu, sanatos, consistent si spectaculos in acelasi timp.


Pentru reusita deplina, este foarte important ca ingredientele sa fie de cea mai buna calitate, iar carnea e musai sa fie muschi de vita - fiind cea mai frageda parte a vitei.


Cea mai elaborata etapa la aceasta reteta este sa pregatim muschiul de vita, respectiv sa-l tinem la marinat, macar 2-3 zile, asta pentru a se fragezi si mai tare si pentru un gust desavarsit....si anume se face o marinata cu ingredientele mentionate.


Trebuie sa va spun ca aceste cantitati sunt pentru un muschi de cca. 1,5 kg.


Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun peste carne (musai sa fie curatata de pielita) intr-un vas acoperit si se lasa la frigider cateva zile ( eu le-am tinut 4 zile), iar din cand in cand se rasuceste bucata de carne pentru a se patrunde mai bine.


Pentru ca feliile de carne trebuie sa fie foarte subtiri si pentru a taia cu usurinta, dupa ce carnea e marinata, se infasoara in folie alimentara si se da cateva ore la congelator....taierea se face fie cu un cutit bine ascutit, fie cu un feliator electric.


Nota: pentru ca nu sunt mare fan al carnii in stare cruda, am incercat sa modific putin reteta originala dupa cheful si gustul meu si anume, dupa ce muschiul a stat la marinat, l-am trantit pe gratarul incins, cate 3-4 min pe fiecare parte, dupa care l-am acoperit cu restul de la marinata, in care am mai adaugat un pic de mustar cu boabe, apoi l-am impachetat in folie alimentara si l-am pus la congelator.


Acum nu va mai ramane decat realizati carpaccio si anume sa asezati pe farfurie cateva felii, repet f.foarte subtiri de carne, apoi o mana de rucola bine scursa, sare si piper proaspat macinat, stropiti cu un dressing din otet basamic, mustar si ulei de masline dupa gust, iar la urma puneti cateva fasii subtiri de parmezan si optional cateva seminte de in sau dovleac.


Gata! Un pahar de Chianti alaturi si sa aveti pofta!


Nu uitati! Gatiti cu inima si bucurati-va de bucate alaturi de oameni dragi!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Despre placerile vietii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Carpaccio de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu cartofi la cuptor

Chiftelute cu cartofi la cuptor

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Iepure in frisca

Iepure in frisca

Iepurele il taiem proportional si se coace in tigaie pina se rumeneste. Aparte se coace ceapa

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    Delicios....chiar daca l ai pus pe gratar.Felicitari pentru reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • muschi de vita (circa 1,5 kg)
  • rucola
  • parmezan
  • Marinata:
  • 100 ml otet balsamic
  • 100 ml vin alb sec
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 100 ml ulei de masline
  • oregano
  • busuioc, si sare dupa ochi si gust
  • 2 linguri mustar
  • boabe de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mac myra

mac myra (Chef de cuisine)

Delicios....chiar daca l ai pus pe gratar.Felicitari pentru reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Saramura de peste cu maioneza