autor:

AMANDRA

» » , Aperitive, Aperitive

Cartofi cu sunca presata, cascaval si smantana la cuptor

Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi rosii 300 gr. de sunca presata 250 gr cascaval 1 pahar de smantana cu mai putina grasime 3 oua sare piper ulei de masline (de floarea-soarelui, daca nu aveti de masline), patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

26 voturi

Mod de preparare

Spalati cartofi interegi necuratati de coaja, dupa care ii puneti la fiert cu coaja in apa bine sarata. Dupa ce au fiert 15-20 de minute, sa nu fie patrunsi rau, se scot din apa, se decojesc, apoi se taie rondele groase de cca. 0,5 cm.

Intr-un castron se amesteca ouale, cascavalul ras si smantana se condimenteaza dupa gust, apoi daca mai este nevoie mai dati cu un praf de sare si peste cartofi (atentie, ca si cascavalul contine sare).

Ungeti o tava cu un pic de ulei, peste care puteti sa presarati un praf de pesmet pentru a nu se prinde de tava.

Fiecare rondea de cartofi o dati prin amestecul de smantana, cascaval si piper si o asezati in tava. Dupa ce s-a asezat primul strat de cartofi dati prin amestec se presare un rind de sunca presata din loc in loc. Sunca o puteti aseza taiata fidelute sau o lasati feliute intregi, apoi se incepe cu al doilea strat de cartofi, repetindu-se manevra de a da cartofii prin amestec. Dupa ce s-a asezat toata cantitatea de cartofi si sunca, in tava se toarna daca a mai ramas din amestec daca nu puteti sa mai facti un pic ca sa turnati si peste cartofi inainte de a baga tava la cuptor. Pentru cca 25 de minute la 180 de grade.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava de la cuptor puteti sa radeti un pic de cascaval dupa gust, daca nu, la sfirsit presarati patrunjel proaspat atunci cand scoateti tava de la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sunca presata, cascaval si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de spanac

Salata de spanac

Spanacul se spala frunza cu frunza, se indeparteaza coditele si se da deoparte. Se curata portocala,

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada cu spanac, ciuperci si branza de vaci

Rulada cu spanac, ciuperci si branza de vaci

Se lasa spanacul la dezgetat intr-o strecuratoare.Se pune uleiul intr-o tigaie care se pune pe foc,apoi

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

26 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii 300 gr. de sunca presata 250 gr cascaval 1 pahar de smantana cu mai putina grasime 3 oua sare piper ulei de masline (de floarea-soarelui
  • daca nu aveti de masline)
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de AMANDRA
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Lipie cu jumari si praz