autor:

AMANDRA

» » , Aperitive, Aperitive

Cartofi cu sunca presata, cascaval si smantana la cuptor

Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AMANDRA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi rosii 300 gr. de sunca presata 250 gr cascaval 1 pahar de smantana cu mai putina grasime 3 oua sare piper ulei de masline (de floarea-soarelui, daca nu aveti de masline), patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Spalati cartofi interegi necuratati de coaja, dupa care ii puneti la fiert cu coaja in apa bine sarata. Dupa ce au fiert 15-20 de minute, sa nu fie patrunsi rau, se scot din apa, se decojesc, apoi se taie rondele groase de cca. 0,5 cm.

Intr-un castron se amesteca ouale, cascavalul ras si smantana se condimenteaza dupa gust, apoi daca mai este nevoie mai dati cu un praf de sare si peste cartofi (atentie, ca si cascavalul contine sare).

Ungeti o tava cu un pic de ulei, peste care puteti sa presarati un praf de pesmet pentru a nu se prinde de tava.

Fiecare rondea de cartofi o dati prin amestecul de smantana, cascaval si piper si o asezati in tava. Dupa ce s-a asezat primul strat de cartofi dati prin amestec se presare un rind de sunca presata din loc in loc. Sunca o puteti aseza taiata fidelute sau o lasati feliute intregi, apoi se incepe cu al doilea strat de cartofi, repetindu-se manevra de a da cartofii prin amestec. Dupa ce s-a asezat toata cantitatea de cartofi si sunca, in tava se toarna daca a mai ramas din amestec daca nu puteti sa mai facti un pic ca sa turnati si peste cartofi inainte de a baga tava la cuptor. Pentru cca 25 de minute la 180 de grade.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava de la cuptor puteti sa radeti un pic de cascaval dupa gust, daca nu, la sfirsit presarati patrunjel proaspat atunci cand scoateti tava de la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sunca presata, cascaval si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crochete de cartofi cu branza

Crochete de cartofi cu branza

Se curăță și se fierb cartofii ca pentru piure. Se scurg și se zdrobesc, apoi se lasă puțin

4 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii 300 gr. de sunca presata 250 gr cascaval 1 pahar de smantana cu mai putina grasime 3 oua sare piper ulei de masline (de floarea-soarelui
  • daca nu aveti de masline)
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de AMANDRA
Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

Eclere cu creme de vanilie si glazura de ciocolata

COJILE Se pune apa cu sarea la fiert, iar in momentul cand fierbe cu clocot de adauga toata faina

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Rulada cu legume