Cartofi dauphinoise

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 5-6 persoane
  • -1 kg de cartofi,toti trebuie sa fie aceeasi marime si forma,taiati rondele subtiri;
  • -1 catel de usturoi,curat si taiat in doua;
  • -2 linguri unt;
  • -1 lingurita de nucsoara;
  • -300 gr smantana lichida;
  • -85 gr branza sarata(cas,cascaval),data pe razatoare;
  • -sare;
  • -piper negru

Mod de preparare

Cartofii taiati rondele ii fierbeti in apa cu sare cca 5 minute. Ii scoateti si ii scurgeti si sa se raceasca putin.luati un vas de jenna (sau cum ii zice) si ungeti vasul cu usturoiul taiat.puneti untul, care in prelabil l-ati topit un pic si adaugati cartofii in straturi, adaugand la fiecare strat, nucsoara, sare si piper. La final, cand ati pus toti cartofii, turnati smantana lichida si peste branza rasa, in asa fel incat sa acopere toti cartofii. Puneti capacul pe vas si dati la cuptor pentru cca o ora, o ora si jumatate la 180 grade. Vasul trebuie asezat in centrul cuptorului.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor