autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti

Autor: ionela damacus (Bucatar sef)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionela damacus (Bucatar sef)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2006

Ingrediente
1\2 cartofi, 200g smantana, 3 cepe, 1 gogosar si, un ardei rosu, 3 oua, 1\2 carne pui\vita\porc, unt, patrunjel, usturoi, sare, piper, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune un pic de unt intr-o tigaie si se caleste ceapa foarte putin, dupa care se adauga ardeiul si gogosarul, un pic de busuioc si patrunjel {tocate foarte marunt}. Dupa ce toate astea s-au prajit {inabusit mai bine spus}, se adauga carnea cu un pic de usturoi tocat. Apoi se ia un vas de fonta si se unge cu unt, dupa care se pune un strat de cartofi unul de compozitie si se pun vreo 5 catei de usturoi, cele 3 oua batute si pe deasupra un pic de smantana. Se baga la cuptor si se lasa sa se faca cartofii dupa care ii scoatem si adaugam smantana peste ei atat in vas cat si in farfurii. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa

3 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari). Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa

17 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi la cuptor cu rozmarin