autor:

anuta

» » Prajituri

Castagnole cu lichior de cafea

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
500 g făină albă, 150 g zahăr pudră, 75 g unt, 2 ouă, 75 g miez nucă (sau sâmburi migdale), 50 ml lapte, 50 ml lichior de cafea, 7 g drojdie uscată (un plic), 1 lămâie, 1 praf sare, 500 ml ulei de nuci pentru prăjit, 100 g zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se mărunțește miezul de nucă la blender. Untul moale, la temperatu­ra camerei, se freacă bine cu zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă pufoasă, în care se încorporează miezul de nucă mărunțit, jumătate din cantiatea de făină, drojdia și un praf de sare. Se toarnă laptele și lichiorul și restul de făină. Se frământă aluatul cu mâna, până se obţine un aluat elastic.

Se pune uleiul într-o tigaie cu pereții înalți. Cu mâna dată prin făină se modelează din aluat suluri care să aibă diametrul de aproximativ 3 cm din care se taie bucăţi de 1-1,5 cm, care apoi se vor prăji în uleiul încins.

După ce s-au rumenit bine, se scot pe şervete absorbante și se trec prin zahăr pudră cât sunt calde.

Se pot servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Castagnole cu lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pavlova

Pavlova

Preincalzim cuptorul si ne apucam sa batem bine de tot albusurile. Cu praful de sare cu tot. Cand

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Turta dulce

Turta dulce

Ouale si gabenusul le mixam bine cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g unt
  • 2 ouă
  • 75 g miez nucă (sau sâmburi migdale)
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de cafea
  • 7 g drojdie uscată (un plic)
  • 1 lămâie
  • 1 praf sare
  • 500 ml ulei de nuci pentru prăjit
  • 100 g zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Thumbprint chocolate cookies